Estabilitzat l’incendi en Riba-roja , sense danys personals ni d’habitatges

incendio ribarroja
FOTOS: PAU TINEO/INFOTÚRIA

Bombers, Policia Local, Guàrdia Civil continuen en la zona del sinistre

L’incendi forestal declarat ahir en Riba-roja , que va obligar a confinar temporalment una urbanització pròxima i a tallar la circulació del metre, ha sigut ja estabilitzat, sense que haja causat danys personals ni afectat a habitatges.

Segons ha informat el Consorci de Bombers de la província de València, el foc de va donar per estabilitzat avançada la nit, després que els mitjans aeris ja s’hagueren retirat i quedaren sobre el terreny diverses unitats terrestres controlant les flames i refrescant el cremat.

El confinament temporal preventiu de la urbanització Masia de Traver a causa de la proximitat de l’incendi -algunes flames van arribar fins a la tanca perimetral de xiprers d’algunes propietats-, ja es va alçar a la vesprada, quan es va frenar l’avanç de les flames.

La circulació del metre interrompuda entre les estacions de La Canyada i L’Eliana també va quedar ja restablida abans de la nit, i el servei va tornar a la normalitat.

L’incendi forestal va començar a primera hora de la vesprada d’aquest dissabte en el terme municipal de Riba-roja , enfront de la urbanització Masia de Traver.

L’avís el foc es va rebre poc abans de les 14.30 hores i va obligar a decretar la situació 1 de Pla Especial d’Incendis Forestals, que s’activa quan l’evolució previsible d’un incendi pot afectar greument béns forestals i, si és el cas, afectar lleument la població i a béns de naturalesa no forestal.

Al lloc es va traslladar un dispositiu d’extinció d’incendis que va arribar a reunir fins a set mitjans aeris més una brigada helitransportada; tres unitats de bombers forestals més quatre autobombes; quatre brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers i nombrosos voluntaris, entre altres.

Avançada la vesprada, de manera preventiva, es va procedir al confinament temporal de la urbanització Masia de Traver, es va interrompre la circulació del metre entre les estacions de La Canyada i l’Eliana, ja restablida, el Centre d’Informació i Coordinador d’Urgències va traslladar “en preventiu” una ambulància de Suport Vital Bàsic i es va sol·licitar a Iberdrola la descàrrega d’una línia elèctrica pròxima al foc.

En arribar la nit, l’incendi encara no estava estabilitzat, quedant “bastants ‘punts calents’ repartits en un ampli perímetre”, els mitjans aeris es van retirar i van romandre sobre el terreny les dotacions terrestres.

https://vm.tiktok.com/ZGeQ8V4yt

La prioritat en tot moment dels bombers ha sigut la protecció de la urbanització pròxima a les flames, que van arribar fins a la mateixa tanca perimetral dels habitatges, encara que finalment es va aconseguir contindre el foc, que s’ha donat per estabilitzat poc després de les 23 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà