Frenen l’avanç del foc i que arribe a les cases en l’incendi encara actiu en Riba-roja

Les dotacions terrestres continuen treballant al llarg de tota la nit

El dispositiu que treballa per a apagar l’incendi declarat a primera hora d’aquesta vesprada en el terme municipal de Riba-roja, en una zona pròxima a una urbanització que ha sigut confinada temporalment de manera preventiva, ha aconseguit frenar l’avanç del foc i que aquest afecte diversos habitatges.

Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València, els mitjans aeris s’han anat retirant segons ha anat vesprejant, encara que sobre el terreny queda “tot el dispositiu terrestre”, i “s’ha frenat l’avanç” de l’incendi però encara no està controlat.

“No està estabilitzat i continua havent-hi bastants ‘punts calents’ repartits en un ampli perímetre. Per tant, la previsió és que les dotacions terrestres continuen treballant al llarg de tota la nit”, ha assenyalat el Consorci.

bomberos incendio ribarroja

Una de les prioritats dels bombers ha sigut la protecció de la urbanització pròxima a les flames, Masia de Traver, i per a això han desplegat “diverses dotacions que han treballat intensament per a evitar la propagació als habitatges, objectiu que s’ha aconseguit”.

Malgrat això, un vehicle s’ha vist afectat pel foc i també part de la tanca perimetral de xiprers d’una propietat, però “tot sense afectació a les persones”, ha destacat el Consorci.

D’altra banda, passades les 19.30 hores, s’ha restablit la circulació del metre entre les estacions de La Canyada i L’Eliana, que havia quedat interrompuda temporalment de manera preventiva, segons han informat els propis bombers.

L’incendi ha començat a primera hora de la vesprada d’aquest dissabte en el terme municipal de Riba-roja, enfront de la urbanització Masia de Traver.

Segons ha indicat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, l’avís el foc s’ha rebut poc abans de les 14.30 hores i ha obligat a decretar la situació 1 de Pla Especial d’Incendis Forestals (*PEIF).

Aquesta situació d’emergència es declara quan l’evolució previsible d’un incendi pot afectar greument béns forestals i, si és el cas, afectar lleument la població i a béns de naturalesa no forestal.

Al lloc s’ha traslladat un dispositiu d’extinció d’incendis que ha arribat a reunir fins a set mitjans aeris més una brigada *helitransportada; tres unitats de bombers forestals més quatre autobombes; quatre brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers, un sergent, un coordinador forestal, un tècnic forestal i voluntaris de Nàquera.

Avançada la vesprada, de manera preventiva, s’ha procedit al confinament temporal de la urbanització Masia de Traver i s’ha interromput la circulació del metre entre les estacions de La Canyada i l’Eliana, ja restablida.

De la mateixa manera, el Centre d’Informació i Coordinador d’Urgències ha traslladat a la zona “en preventiu” una ambulància de Suport Vital Bàsic.

A més, a petició del Consorci Provincial de Bombers de València, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha sol·licitat a Iberdrola que descarregue una línia elèctrica pròxima al foc.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà