El Tribunal Suprem ratifica l’arxiu d’irregularitats en el PAI Porxinos

barranc porxinos riba-roja

Imposa a la part recurrent abonar 2.000 euros

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del TSJ valencià que va absoldre l’any passat a l’Ajuntament de Riba-roja del pagament de 25 milions d’euros a Litoral de l’Est per l’anul·lació del PAI de Porxinos.

Segons ha informat el consistori, el Suprem imposa a més a la part recurrent abonar 2.000 euros en concepte de les costes processals.

La decisió de l’alt tribunal, afig, ratifica el que un altre acte del TSJCV va afirmar al setembre de 2023 en el qual s’eximia al consistori a abonar a la citada empresa, constituïda en el seu moment pel València CF, després d’anul·lar-se per part dels tribunals el pla urbanístic a través del qual es pretenia construir una ciutat esportiva, 2.700 habitatges, finques de 6 altures i un camp de golf en Porxinos.

L’última de les sentències es remunta a la que el TSJCV emetia al setembre de 2023 i que eximia a l’ajuntament del pagament al València CF de 25 milions d’euros com a indemnització per l’anul·lació del citat programa urbanístic en una zona d’alt valor ecològic, inclòs actualment en el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Túria.

El València va recórrer davant el Tribunal Suprem la sentència prèvia del TSJCV però segons informa aquest divendres el consistori, l’alt tribunal “inadmet el tràmit” en incomplir les exigències contingudes en l’ordenament jurídic sobre aquest tema.

El procés judicial té el seu origen en el conveni urbanístic que es va signar en 2005 entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, governat en aquell moment pel PP, i l’empresa que va constituir sobre aquest tema pel València *CF per a aprovar el PAI de Porxinos a canvi de 20 milions d’euros que va donar a les arques municipals per a escometre diverses obres i projectes municipals com a compensació.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha afirmat que la sentència del Suprem “enterra definitivament una època molt fosca del Partit Popular en la qual la cultura del pelotazo ràpid s’imposava com a forma de vida”, i ha celebrat que, “al final, la justícia s’ha imposat ja que aquell pla urbanístic hauria destrossat la Vall de Porxinos”.

El València Club de Futbol “està per damunt de les actuacions que en el seu moment van realitzar els seus dirigents i que els va permetre obtindre un pelotazo urbanístic de més de 130 milions d’euros a costa de tots els nostres veïns”, ha afegit Raga.

“Per sort, la cultura del pelotazo i la corrupció estan molt lluny de l’actuació actual d’aquest ajuntament en la qual l’interés general està per damunt de qualsevol altre aspecte”, segons l’alcalde.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà