El Ribajazz inunda de bona música el Castell del 18 al 20 de juliol

El festival es consolida com a referència del panorama jazzístic nacional

El Castell de Riba-roja acollirà un any més el Festival Ribajazz, una de les cites musicals més destacades del panorama jazzístic nacional. Durant tres nits, els amants d’aquest gènere musical tindran l’oportunitat de viure i escoltar en primera persona la música en directe de destacats artistes nacionals i internacionals.

El festival arrancarà el dijous 18 de juliol a les 22.30 hores amb l’actuació dels reconeguts músics locals, Javier Feltrer i Roberto Capella. Tots dos compten amb una dilatada experiència i mostraran un repertori d’estàndards seleccionats i arreglats per a l’ocasió, al costat del contrabajista Óscar Cuchillo com a artista convidat. Óscar és actualment professor de contrabaix de Jazz del Conservatori Professional de Música de València ‘Joaquin Rodrigo’, activitat que compagina amb la de músic ‘freelance’, tocant el baix elèctric i el contrabaix.

Durant la segona jornada podrem gaudir de Dómisol Sisters “From Classics to New Hits”, que ens transportarà a l’època daurada del swing, tres veus perfectament assemblades- Mélanie Lapalus, Mireia Serrà i Fanny Germain– i quartet de jazz amb uns arranjaments molt cuidats, qualitat i diversió assegurada. Aquesta formació, formada per Eduard Marquina-Selfa al piano, Viktor Shestak, al contrabaix i Simone Zaniol, en la bateria, compta amb tres discos i centenars de concerts on ofereixen un espectacle extraordinari. 

Dómisol Sisters naix en 2011 amb la intenció de recrear, amb arranjaments propis, la música Swing dels anys 30 i 40. En 2014, la banda valenciana llança el seu primer disc «Get on Board!”. Gràcies al gran acolliment del seu treball, en 2016, estrena el seu segon àlbum «Take that Swing!”. Actualment, després de recórrer gran part del país i actuar en nombrosos teatres, sales i clubs, a més de participar en diferents festivals, el grup presenta el seu tercer projecte “Smile”.

El festival tancarà el dissabte 20 de juliol amb el dueto format per la magnífica veu d’Arantxa Domínguez i el pianista Ricardo Belda, que mostraran, després de nombrosos projectes junts,  la seua complicitat a través d’una comunicació musical natural nodrida i plena d’emoció.

El Duo àmplia les seues mires, incorporant alguns temes de creación pròpia, que van canviant el rumb d’aquest tándem que aquestá en constant moviment. L’enfocament és senzill i sincer, fent el que millor saben fer: música. En aquesta ocasió en formació de DUET, Domínguez i Belda ens oferiran una selecció de standars, amb algun tema propi, que projecten gravar aquest estiu.

“Durant aquests tres dies convertim Riba-roja en la capital del jazz, en una ocasió excepcional per a gaudir de la bona música a la llum de la lluna en un marc incomparable com és es castell” subratlla l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui matisa -”la música és cultura, és art i el nostre compromís amb aquest gènere musical és indubtable”.

En la seua anteriors edicions, el Festival de Jazz va tindre un acolliment espectacular, amb la presència de grans figures del Jazz com Perico Sambeat, Antonio Serrano, Carlos Gonzálbez, Ramón Cardo, Carme Canela, David Pastor, Kiko Belenguer, Albert Sanz, Ricardo Belda, Arantxa Domínguez, Ester Andújar, Víctor Jiménez, Kontxi Lorente, Eva Romero, Luís LLario, Felipe Cuccierdi, Matt Baker, Mariano Steimberg, Alberto Palau, Ximo Tëbar, Viktorija Pilatovic, Joan Soler, Big band de Riba-roja-UMIR, …

Els concerts començaran a les 22.30 hores i la venda d’entrades es realitza a través de Instanticket.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà