Baixada dels nivells d’aigua en els dipòsits de Sant Antoni de Benaixeve

El buidatge dels dipòsits s’ha degut a un pic en la demanda d’aigua durant el cap de setmana

Des del passat cap de setmana s’ha produït una considerable baixada del nivell d’aigua dels depòsits de Sant Antoni de Benaixeve, amb la consegüent afectació del sistema de bombament d’aquests. Tot això ha ocasionat que diverses zones del nostre municipi, especialment Montesano per situar-se en un punt més alt, s’hagen vist desproveïdes de subministrament d’aigua o amb un servei mínim puntual.

Des que es té constància d’aquesta incidència, l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve treballa per donar una ràpida solució al problema. Des del primer moment s’ha plantejat l’obertura puntual dels pous del municipi -Pla de la Paella i Pou de Sant Antoni- per a incorporar aquest cabdal d’aigua als dipòsits actuals, l’aigua dels quals procedeix de la xarxa de distribució Cooperativa El Plantío i la Canyada. S’han dut a terme analítiques d’aigua per a comprovar que, en diluir les aigües, els nivells de nitrats i partícules volàtils es mantenen per davall dels límits establits per l’OMS.

Des de l’Ajuntament s’ha donat trasllat a la Direcció General de Salut Pública de la realització d’aquestes analítiques i s’esperen els resultats a més de l’autorització de l’organisme. Sense autorització de Salut Pública, no es pot procedir a aquesta solució de caràcter urgent.

El buidatge dels dipòsits s’ha degut a un pic en la demanda d’aigua durant el cap de setmana. L’aigua de la Cooperativa El Plantío – La Canyada procedeix al seu torn del Dipòsit La Conarda (Bétera), que també s’ha vist afectat per aquest elevat consum d’aigua en tota la zona.

La solució definitiva a aquest problema, que ocorre també en altres municipis pròxims, vindrà de la mà de la construcció de la nova infraestructura que està duent a terme la EMSHI: una canonada de 6,5 quilòmetres que connectarà el dipòsit de Montesano amb el de Paterna i que suposa una inversió de 6,7 milions d’euros.

Des de l’Ajuntament lamentem les molèsties ocasionades per aquest esdeveniment al mateix temps que fem una crida al consum responsable de l’aigua. “Estem posant tot de la nostra part i continuem treballant dia i nit per donar solució al problema” declara l’alcalde, Enrique Santafosta.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà