Alcaldessa per sorpresa

alcaldesa San Antonio de Benageber
L’alcaldessa Eva Tejedor i el portaveu del PP Luís Trejo

AISAB i PP van signar un pacte hores abans del ple perquè Enrique Santafosta mantinguera l’alcaldia

“Volem manifestar que ha sigut una sorpresa per a tots i donem les gràcies a tots els regidors que ens han donat suport”. Així ha valorat la nova alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve, Eva Tejedor, el resultat del ple d’investidura del passat dissabte en el qual la candidata d’UCIN va obtindre el seu vot i dels dos regidors de Compromís, els dos de Vox i de dos dels tres edils del PP.

Eva Tejedor, ajudada a pujar a l’alcaldia gràcies ‘al tots contra Santafosta’ va entrar a l’Ajuntament de Sant Antoni com a regidora de la mà de fins ara alcalde. La nova alcaldessa va formar part de la candidatura amb la qual AISAB va concórrer a les eleccions municipals en el 2015.

No obstant això, aquesta primera etapa política no va durar massa ja que no va acabar la legislatura. L’agost de 2018 va presentar la seua dimissió com a regidora de Festes al·legant “el mal tracte rebut” i va renunciar a l’acta.

En les següents eleccions de 2019, va tornar a formar part d’una candidatura municipal, en aquest cas en la del PP ocupant el número 5 de la llista.

De cara a aquesta nova convocatòria electoral de maig de 2023, va figurar como a número u del nou partit local ‘Todos Somos SAB’, del qual va eixir per a muntar una candidatura local a través de la plantaforma Unió de Ciutadans Independents,des d’on ha fet el salt a l’alcaldia per sorpresa.

Abans de la votació no s’havia fet públic cap acord, encara que el més probable apuntava al fet que AISAB, força més votada amb cinc regidors, haguera recaptat algun suport per a governar amb majoria o en cas contrari que poguera governar en minoria.

En aquest sentit, des de UCIN s’ha revelat ara que “l’únic pacte que existia era amb el PP” i que “de manera unilateral”, Vox i Guanyem Sab -Compromís, PlataformaSAB i Podemos- van donar suport a la proposta que va llançar UCIN en la qual la seua candidata es va oferir com a alcaldessa, ja que “a causa de les famoses línies roges que existeixen entre els partits d’esquerra i dreta, que eviten el suport mutu per a crear una coalició per ells mateixos, entenem que aquesta és l’única solució”.

No obstant això, la versió del ple oferida pel tercer dels regidors del PP, Kike Celda, és que els seus dos companys de partit “desoint les directrius de la nostra formació han pactat amb Vox i Compromís, un govern Frankenstein”.

El regidor popular ha justificat que va votar en blanc per a respectar “l’acord al qual havia arribat el candidat del PP i el candidat d’AISAB perquè governara en Sant Antoni la llista més votada, seguint el mandat del meu partit polític”.

Un pacte que es va signar hores abans de la celebració del ple d’investidura i que va quedar en lletra morta.

Mancant conéixer el desenllaç d’aquest episodi, amb una sola regidora que ostenta l’alcaldia, UCIN, que va obtindre menys de 400 vots en les urnes- ha tendit la mà ara “als partits de l’oposició” per a “forma un govern fort per a un canvi real”.

1 Comment

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà