Sant Antoni de Benaixeve insta a Sanitat a autoritzar noves farmàcies

pleno SAB

El ple acorda crear una ordenança d’usos dels espais i edificis municipals

El ple de Sant Antoni de Benaixeve ha aprovat instar a Sanitat a autoritzar més farmàcies en el terme municipal, ja que actualment la localitat, de més de 10.000 habitants, només compta amb dos en el nucli urbà.

La moció, que ha comptat amb la unanimitat de tots els grups amb representació, busca millorar la prestació de serveis farmacèutics i promoure la salut pública amb la instal·lació de fins a dos noves farmàcies, tal com preveu la Llei 6/1998, de 22 de juny, d’ordenació farmacèutica de la Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, es pretén acostar la prestació d’aquestes instal·lacions a altres barris i urbanitzacions de Sant Antoni de Benaixeve que no disposen d’elles en l’actualitat, la qual cosa obliga els veïns a desplaçar-se fins al centre de la població per a adquirir els seus serveis farmacèutics.

Espais públics

De la mateixa manera, el ple també va aprovar per unanimitat crear una ordenança, amb la participació del teixit social local, per a establir la regulació per a l’ús d’espais i locals municipals per part de les associacions i entitats del municipi.

La nova regulació busca crear un inventari local i establir uns criteris objectius d’ús per a atendre les necessitats d’espai que tenen actualment les associacions ciutadanes, agrupacions festives i culturals, així com els partits polítics.

Canal de denúncies

Així mateix, el ple va autoritzariniciar els tràmits per a la creació d’un canal de denúncies, un sistema intern d’informació per a donar part d’infraccions normatives i actes de corrupció.

El Consistori farà ús de l’eina informàtica posada a la disposició dels ajuntaments valencians per part de la Diputació de València.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà