El Consell finalitzarà la construcció del nou IES Camp de Túria i el tecer col·legi a Llíria

Diputats populars visiten les obres de l’institut i del Palau de Justicia

Les diputades autonòmiques del PP, Laura Chulià, Lola Roch i el diputat nacional, Fernando de Rosa, han visitat hui Llíria on han destacat que el Consell de Mazón serà l’encarregat de finalitzar un nou IES Camp de Túria i el tecer col·legi públic en la capital de Camp del Túria, després de mantindre una trobada amb la portaveu del PP a l’Ajuntament edetà i secretària general del PP provincial, Reme Mazzolari.

Les diputades han afirmat que “ja ha passat l’etapa en la qual els anuncis i la propaganda era la tònica dominant d’un Consell que no executava els projectes ni duia a terme les obres”.

Lola Roch ha denunciat que “el Consell de Puig deixe el 80% de les actuacions en matèria educativa sense executar. I que va ser el Consell del canvi el que s’ha posat a treballar per a poder avançar en l’execució de noves infraestructures”.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha aplaudit que “la Generalitat incremente les inversions al Camp de Túria fins als 38,1 milions d’euros, dels quals 13,1 milions corresponen a Llíria”.

Així mateix, ha subratllat que “és fonamental que el nou Palau de Justícia siga una realitat, atés que és un projecte en el qual el PP ha treballat sempre” i ha destacat que “els Pressupostos de la Generalitat recullen una inversió de 9 milions d’euros per a aquesta infraestructura judicial, la qual cosa demostra el compromís dels populars per a atendre les necessitats de Llíria i la comarca del Camp de Túria”.

Ha lamentat que “hui la construcció d’aquesta infraestructura judicial seria una realitat si no fora pels anys de paràlisis als quals ens ha portat el Govern del Botànic, perquè aquesta obra ha estat en un calaix per pur sectarisme amb intents de canvi d’ubicació per a evitar materialitzar-ho únicament perquè estava projectat pel PP” i ha recordat que “el PP va impulsar aquest projecte en 2006 des de l’administració autonòmica i local”.

La tambè vicepresidenta segona de la Diputació ha defensat “la importància d’aquesta infraestructura perquè els veïnsd’aquest partit judicial, 170.000 persones, compten amb una justícia en condicions”, ja que venen suportant unes infraestructures “molt deficitàries, amb sobresaturació i amb tres ubicacions diferents, sense oblidar que un jutjat va arribar a estar en barracons al gener de 2022, quan se suposa que s’havia représ el projecte”.

La portaveu popular ha advertit que “després que la Generalitat haja fet els deures i haja donat l’espenta definitiva al nou Palau de Justícia, el Govern de Pedro Sánchez ha de dotar-lo amb dos nous jutjats, un d’ells de violència de gènere”.

Respecte a les infraestructures educatives, ha valorat que “el nou institut donarà resposta a una necessitat històrica per a Llíria” i ha assegurat que “el projecte estava preparat per a la seua execució des de feia més de huit anys, per la qual cosa si el Govern del Botànic haguera fet els deures hui ja estaria en funcionament”.

Finalment, ha mostrat la seua satisfacció pel bon ritme en les obres, per la qual cosa el nou institut serà una realitat més prompte que tard i, a més, en poc temps estarà en marxa la construcció del nou col·legi, situat també en la zona de Mura, donant resposta a les necessitats en matèria d’educació del municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà