Sant Antoni de Benaixeve crearà la seua bandera

El ple aprova l’adopció de símbols oficials en l’aniversari de la segregació el 8 d’abril

El ple de Sant Antoni de Benaixeve ha aprovat iniciar els tràmits per a oficialitzar l’escut de la localitat i crear una bandera del municipi. La mesura, que ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern (PP i UCIN) i la resta de formacions -AISAB, GuanyemSAB, Vox i el tercer regidor del PP-, disposa a l’Ajuntament a iniciar el camí que consolide els elements identitaris que s’utilitzen des de la institució local i altres entitats i associacions.

La moció, que va ser presentada al ple per GuanyemSAB, arriba a la institució en la vespa del 8 d’abril, data en la qual se celebra en la localitat la Festa de la Segregació de Paterna, un esdeveniment del qual es compleixen 27 anys.

L’Ajuntament encarregarà un informe al Centre d’Estudis Locals (CEL-SAB) per a explicar els elements que componen l’escut de Sant Antoni de Benaixeve, el qual inclou la corona real oberta, les quatre barres, el tau, el depòsit d’aigua i la savina. Així mateix, es demanarà a CEL que elabore una proposta de bandera basada en els elements de l’escut amb l’objectiu de lliurar-lo per a la seua consideració per part del Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana.

Festius locals de 2025: 8 d’abril i 15 de maig

El ple també ha aprovat els dos festius locals del calendari laboral de 2025 i que se sumaran als autonòmics i nacionals.

La situació del calendari del pròxim any ha permès a l’Ajuntament establir com no laborals el 8 d’abril, Festa de la Segregació, i recuperar el festiu en el 15 de maig, Sant Isidre, després que el 16 d’agost, Sant Roc, recaiga en dissabte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà