El CSIF denuncia “insults” de l’exalcalde de La Pobla a un policia després de multar-li

El portaveu de Compromís nega que insultara a l’agent

El sindicat CSIF ha denunciat davant de la Delegació del Govern a l’exalcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, per incomplir la Llei de Seguretat Ciutadana en faltar al respecte a un agent. Segons ha fet públic el sindicat a través d’un comunicat l’actual portaveu de Compromís va dirigir “insults” -sense sense especificar- a un agent de la Policia Local que li havia multat previament per aparcar en un carrer de la localitat durant la setmana fallera.

Uns presumptes insults que han sigut negats pel regidor de l’oposició. “És fals. És mentida. No va haver-hi insults, per què no diu que insults van ser”, ha manifestat Garcia a InfoTúria en ser preguntat per la denúncia del sindicat.

L’ex primer edil ha reconegut a aquest periòdic que el seu vehicle estava mal estacionat durant la jornada festiva del 16 de març i que assumeix la multa “i la pagaré”, però ha afegit que no era l’únic cotxe pel que va demanar explicacions a l’agent sobre la seua actuació.

La central sindical ha lamentat l’actitud del regidor i ha explicat a través d’un comunicat que els fets van ocórrer en la vesprada del 16 de març, quan una patrulla de Policia Local va detectar un cotxe estacionat al carrer Augusto Danvila, en la qual està prohibit aparcar. El sindicat continua relatant que els agents li van imposar la corresponent sanció per infracció i van seguir amb la seua labor. Més tard, l’exalcalde es va presentar en la central de Policia Local i “va començar a proferir insults contra l’agent davant d’altres companys seus i en un espai amb càmeres”.

El sindicat apunta que l’agent increpat, que és afiliat i que ha exercit de delegat de CSIF, ha tramitat ja la denúncia corresponent davant Delegació del Govern contra el càrrec públic per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana.

La central sindical destaca, a més, que els insults “demostren, de nou, la seua animadversió cap a CSIF, a més de trobar-se totalment fora de lloc”.

L’alcalde, per part seua, ha explicat que va anar a la reguarda a demanar explicacions fent ús de “la meua llibertat d’expressió com a ciutadà sobre l’actuació policial en un carrer que no és per als vianants, sinó que estava tallada per la falla” i després de no ser atés per telèfon.

Segons la seua versió va estacionar al carrer on es troba un domicili familiar, al costat d’altres vehicles, però només van multar el seu, per la qual cosa considera que hi ha hagut un “abús d’autoritat i persecució”.

En la reguarda, ha reiterat que “no va haver-hi cap insult” per la seua part i espera que “s’aclarisca on s’ha d’aclarir i no de manera pública que és el que busca el sindicat”. “Donaré les explicacions on toca. Discrepe de l’actuació no per la multa, sinó perquè a la resta no se’ls multa. L’actuació policial ha de ser equilibrada, proporcionada i equànime”, ha defensat.

Garcia ha reiterat que “assumisc i pagaré la multa”, però en preguntar per què se li sanciona només a ell “la resposta és que només estava el meu mal aparcat” pel que “tinc per a qualificar abús d’autoritat i persecució a un càrrec electe”.

En aquesta línia ha denunciant que “he patit atacs vandàlics en la meua vivenda i el meu cotxe i en comptes de dedicar-se al que han de fer que hagen de vindre a un domicili familiar a multar-me. Han mentit en dues ocasions i no m’ha agafat el telèfon. No m’han atés i estaven de servei. Per això vaig anar a demanar explicacions”, ha conclòs

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà