El nou postre està fet amb ametla, taronja i mel
Sant Antoni de Benaixeve seguix construint la seua identitat com a poble independent. Per això, en el marc del 8 d’abril, Dia de la Segregació, el municipi ha presentat el seu primer dolç típic: el ‘Benaxeve’, una creació gastronòmica amb un fort contingut simbòlic, cultural i històric.
Este nou postre naix d’una col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve i l’Horno San Antonio. Sota la direcció del mestre pastisser Samuel Lim, s’ha donat forma a una recepta que no només busca fer gaudir del paladar, sinó també la consolidació de la memòria col·lectiva d’un poble jove però amb profundes arrels.
Un poble amb passat, present i molt de futur
El ‘Benaxeve’ —nom que recupera la forma original amb què apareix el municipi en els documents més antics de l’arxiu municipal— es convertix des d’enguany en un símbol gastronòmic d’una localitat que, després de ser desplaçada i reorganitzada, seguix teixint la seua identitat dia a dia.
El dolç està elaborat amb ingredients que evoquen la terra d’origen dels primers veïns desplaçats des de Benaixeve, entre ells la taronja, l’ametla i la mel, en una cuidada mescla que connecta passat i present a través del sabor.
El mestre pastisser Samuel Lim, creador del ‘Benaxeve’, compartix el procés d’elaboració del dolç i anima tota la ciutadania a fer-lo seu, en un vídeo difós per l’Ajuntament i el Forn Sant Antoni.

L’alcaldessa Eva Tejedor ha valorat molt positivamen esta acció, afirmant que “iniciatives com esta ens ajuden a continuar construint poble, a reforçar la nostra identitat comuna i a reconéixer el talent que hi ha a Sant Antoni de Benaixeve. Anem a continuar col·laborant amb el comerç local per a reforçar no només l’economia del municipi, sinó també eixe teixit que ens fa poble”.
Durant estos dies festius, l’Ajuntament ha invitat tots els veïns a provar este nou dolç, un emblema que aspira a consolidar-se com a senya d’identitat local i a formar part de les celebracions futures de manera permanent.