Parfait de torró

 

parfait torroBatem els rovells amb 70 gr de sucre fins que queden amb una consistència cremosa. Paral·lelament, submergim la gelatina en aigua gelada i piquem bé el torró. Ho reservem. Escalfem la llet, n’afegim la meitat als rovells; ho diluïm bé i ho passem a un cassó.

Aboquem la resta de la llet sobre els rovells i ho escalfem fins que s’espesse, sense deixar de remenar per a evitar que se’ns talle. Quan estiga llest, ho colem i ho aboquem en un bol. Hi afegim el torró trossejat, reservant un tros per a decoració, i treballem la barreja fins que es dissolga completamente. Perquè ens quede amb una textura uniforme, fem servir un túrmix. Hi incorporem la gelatina remullada i ben escorreguda i tornem a barrejar tot molt bé ajudant-nos del túrmix. Ho deixem refredar i ho reservem.

Muntem les clares a punt de neu afegint una mica de sal i en fem un xantillí amb la nata líquida i el sucre restant. Incorporem la nata a la crema de torró amb moviments envoltants. Després, hi afegim de la mateixa manera les clares a punt de neu. Aboquem la barreja en quatre motlles individuals i congelem durant quatre hores. Ho traiem del congelador 10 minuts abans de servir, ho desmotllem i ho decorem amb caramel, una mica de torró ratllat i uns trossets d’ametlles garapinyades.

 

Ingredients

4 ous

100 gr de sucre

350 ml de llet

4 fulles de gelatina

200 gr de torró de Xixona

140 ml de nata

Una mica de caramel líquid per a decorar

Un grapat d’ametlles garapinyades

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà