La plaça de La Primitiva recupera l’aigua amb una font i un safareig

plaza

L’espai es reobri tras una inversió de 200.000 euros

La plaça de La Primitiva de Serra s’ha reobert al públic després de dos mesos d’obres i una inversió de poc més de 200.000 euros a càrrec del pressupostos municipals.

El treballs han inclòs una important millora en la impermeabilització i canvi del sistema de desaigüe i recollida d’aigua. S’han usat materials ceràmics i gres d’última generació, paviments antilliscants d’alta resistència i de poca porositat i els aplacats són de pedra sinteritzada i amb porositat zero.

També s’han instal·lat unes pèrgoles d’acer i vigues de fusta, al temps que s’ha recuperat l’aigua amb una font i safareig lateral.

plazaEl mobiliari urbà a base de bancs i testos té un disseny molt contemporani. La jardineria també ha està molt present en la remodelació de l’espai públic, amb plantes i flors.

Amb la reforma, es potencia la plaça com a punt de referència per a tots els veïns i col·lectius locals. Dins de la plaça s’ubica el Casal del Poble, un xicotet espai que fan servir tots els col·lectius festers i culturals quan arriben els dies de celebració. “Voliem fer més acollidors els espais comuns on ja es feien celebracions” ha comentat l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

Per a la primera edil socialista es tracta d’una plaça “repensada perquè grans i menuts disfruten i que continue sent contenidor per als col·lectius festers i culturals del municipi”.
La plaça ha recupera lluminositat i posa en valor les vistes sobre la Serra Calderona.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà