Serra inicia les visites guiades de la ruta de les escultures

Amb caràcter mensual i gratuït

La primera visita será el dissabte 16 de febrero, a les 11 hores. La ruta de les escultures és un itinerari urbà pel patrimoni històric, cultural i etnològic del municipi a través de set personatges. Els set personatges realitzats en acer cor-ten són el fil conductor per explicar el patrimoni d’esta localitat de la Serra Calderona.

La durada de la visita és de dos hores i en ella es farà un recorregut urbà per les set escultures instal·lades que serveixen per ficar en valor el patrimoni del municipi.

La ruta comença en la Tourist Info, on es troba la primera escultura, La Calderona, l’actriu del Madrid dels Àustria que va donar nom a la Serra Calderona. Passa per la Font de la Salut, on es torba l’aiguadera que explica la importància de l’aigua i l’ofici tradicional vinculat a ella.

El recorregut continua fins arribar al calvari i l’ermita, on es troba Sant Roc, que representa la festa més popular del municipi. Allí també es troba la torre de l’Ermita (S. IX), una de les torres que formava part del sistema defensiu del castell de Serra.

De tornada, al carrer de les Eres i Verge dels Àngels es l’espartera, altre dels oficis tradicionals vinculats a la Serra Calderona. Passant per l’església, el recorregut du a la plaça la Font on trobem l’escultura del cartoixà, al carrer Portaceli, on començava el camí que arribava a la Cartoixa, centre religiós i polític del segle XIII.

Pel carrer de la Pilota s’arriba a la torre del Senyor de la Vila, on la figura del Senyor de la Vila explica el passat feudal de la localitat. El rei Yahia, a la plaça del Castell ens remet al passat àrab del municipi.

Les inscripcions s’han de fer en l’oficina de Turisme de Serra cridant al 961688443 o 961688404 o al correu touristinfo_serra@gva.es. Les places són limitades. Les visites gratuïtes es realitzaran tots els mesos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà