El primer Parc Solar Fotovoltaic de Serra cobrirà un terç del consum local

El Camp de Túria
El passat 26 d’abril va tenir lloc l’acte d’inauguració del primer Parc Solar Fotovoltaic de Serra, una actuació d’iniciativa privada que s’enquadra dins del programa de govern de la corporació municipal, que pretén fomentar l’arribada de totes aquelles actuacions que contribuïsquen a un desenvolupament local sostenible.

José García

La Planta Solar consta de set instal·lacions de 100 KW cadascuna, connectades a finals de novembre de 2011. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Serra, Javier Arnal; el director de l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN), Antonio Cejalvo; i alguns representants de l’empresa que ha escomés el projecte.

Este Parc Solar Fotovoltaic es troba en la partida Xarxant de Serra i, segons es destaca des de l’equip de govern local, “és una iniciativa molt beneficiosa per al nostre municipi, ja que va a cobrir una part molt important de les necessitats d’energia elèctrica de Serra, emprant una energia que no és contaminant per al Medi ambient”.

Segons explica l’alcalde de la localitat, el socialista Javier Arnal, “este Parc Solar serà capaç de produir al voltant de 1,15 milions de kWs hora a l’any, una producció que equival al consum elèctric de 1.000 persones, el que suposa un 33% del consum  d’energia elèctrica a la nostra població”.

El primer edil de Serra també es va mostrar satisfet del vessant mediambiental derivat d’esta actuació: “Este projecte no solament és rellevant per la seua capacitat de cobrir una part important de les nostres demandes energètiques; a més, és una nova mostra del nostre interés per apostar per un creixement que siga respectuós amb el Medi Ambient: de fet, gràcies a esta actuació evitarem, cada any, una emissió d’unes 400 tones de CO2 a l’atmosfera”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà