Serra recupera les paraules més genuïnes del municipi

cartel serra

A través d’un cal·ligrama amb un objecte o monument emblemàtic

L’Ajuntament de Serra ha iniciat un projecte de recuperació i dinamització de les paraules més locals i genuïnes del municipi. L’objectiu és revitalitzar el parlar dialectal de la localitat de la Serra Calderona, posar en valor les paraules més pròpies del poble i donar-li visibilitat a través d’un cal·ligrama amb un objecte o monument emblemàtic.

El projecte pretén cartografiar la memòria lingüística i ajuntar esforços perquè les noves generacions usen el valencià dels seus iaios, el reivindiquen i l’immortalitzen. Amb el llistat de paraules que es repleguen es farà un estudi llingüístic i es plasmarà a mode cal·ligrama en un dibuix que qualsevol persona de la localitat podrà reconéixer.

En paraules de l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón: “Volem que els serrans i les serranes se senten orgulloses de les paraules que hem heretat, que es conserve i valore el nostre parlar i servisca per estimar més la llengua del poble”

Per a que este projecte siga tot un èxit “és molt important la participación de totes i tots” enviant paraules. Esta activitat de recerca de paraules, cançons, dites i la seua visibilitzció posterior s’emmarquen dins les accions del Pla de Normalització lingüística que du endavant l’Ajuntament de Serra gràcies al suport de la Diputació de València. Una proposta que gestiona i assesosora l’empresa Lola Terreta i que permetrà donar-li difusió a través de samarretes, bosses, llibretes o carpetes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà