La ‘Coca de Matança’ de Casa Granero, segon premi al concurs d’Oliva

Entre les elaboracions de 22 professionals de la Comunitat Valenciana i Andorra

El jurat de la quarta edició del Concurs de Coques Tradicionals i Creatives ‘Ciutat d’Oliva’ ha concedit el primer premi a la ‘Coca de gamba i bleda’, elaborada per Ferran Giro i Vanessa Monfort del Restaurant Arrels Racó Gastronómic.

El segon premi ha sigut per a la ‘Coca de Matança’, de Victor Vicente Navarro i Mónica Navarro del Restaurant Casa Granero de Serra, mentre que el tercer trofeu ha recaigut en la proposada ‘Coca de verdures i xoriço a la de La Rioja’ del Forn de Sant Josep (El Palmar).

La proposta elaborada pel restaurant de Serra té com a protagonista absoluta la papada ibèrica que cobreix per complet la coca amb anisetes en la qual s’han emprat a més habites i alls tendres.

El jurat, que ha hagut de triar la millor coca entre les elaboracions realitzades per 22 professionals de la Comunitat valenciana i Andorra, ha estat compost per Quique Dacosta; Cristina Figueira, xef del Restaurant “El Xato” de La Nucia; Rafa Soler, del Restaurant Audrey’s de Calp; José Manuel López, xef de “Peix i Brases” de Dénia; Vicente Sancho, Maestro MOC del Gremi de Forners de València, Javier Solsona, director de la Xarxa de CDT’s de la Comunitat Valenciana, Maje Martínez directora de continguts de Gastrònoma i Alacant Gastronòmica i Lluís Penyafort, periodista gastronòmic d’À Punt.

El premi a la Millor Escola de Gastronomia i Hostaleria ha sigut per al CDT de Rebosteria de Dénia amb la seua “Coca de Polp”, mentre que l’esment especial ha sigut per a l’IES Llopis Marí de Cullera.

El premi Extraordinari Túria a la creativitat ha sigut per a Darwin José Allauca, de la Venda de Posa de La Xara, per la seua “Coca trufada de Ganache de xocolate, melmelada de carma de cítrics i cebollí”.

Aquesta edició ha comptat amb un concurs amateur de coques dolces que es va celebrar dissabte passat, i en el qual va resultar guanyadora Monica Morera amb una clàssica “Coca d’Anous i Panses amb aroma de mistela”.

Com a novetat d’aquesta quarta edició cal destacar el nomenament de David Cotaina, de la Coqueria M’Encanta d’Oliva, com a Ambaixador de la Coca.

El concurs ha sigut organitzat per l’Associació Gastronòmica Amics de les Coques d’Oliva i el Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà