Serra licita les obres de restauració de l’ermita

ermita serra

La intervenció busca consolidar l’edificació del s. XIX

L’Ajuntament de Serra ha tret la licitació de les obres de restauració de l’ermita de Sant Josep i la Creu. Un edifici emblemàtic del municipi, enclavat al cor de la Serra Calderona, catalogat com a Bé de Rellevància Local. L’edifici del s. XIX necessita una intervenció per consolidar l’estructura.

Les obres, per valor de 60.000 euros en esta primera fase d’intervenció, preveuen consolidar la cimentació del mur oest mitjançant injeccions resinoses en la seua base, la reparació de la teulada, reparació d’escletxes i de fissures. La duració de les obres s’estimen en dos mesos des del seu començament, després de l’adjudicació.

En paraules de l’alcaldessa, d’Alicia Tusón: “Restaurar l’ermita és un compromís adquirit amb la ciutadania i que sufraguem amb fons propis. Recuperem este espai tan emblemàtic perquè totes i tots puguem disfrutar-lo.” L’alcaldessa afegix: “Esta restauració serà possible gràcies al conveni signat amb la parròquia que ha facilitat molt les coses.”

L’Ajuntament de Serra continua la seua senda de recuperació del patrimoni monumental de la localitat que compta amb diferents béns d’interés cultural com les torres i el castell i també diferents béns de rellevància local com ara l’ermita, el calvari o l’església del s. XVIII.

L’ermita de Sant Josep i la Creu és una construcció senzilla de 1894 que al cim d’un tossal corona el singular calvari, construït també al segle XIX, un passeig d’inigualables camins i vistes sobre murs de pedra en sec. L’ermita està situada al costat de la torre àrab del s. XII restaurada pel consistori en els últims anys.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà