Sant Antoni multarà als veïns que deixen els excrements dels gossos al carrer

L’Ajuntament ultima una campanya informativa i sancionadora

L’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ultima, juntament amb la Policia Local, una pla de xoc per a erradicar una indeguda pràctica que encara duen a terme alguns veïns amb mascotes de la localitat: l’abandó indegut dels seus excrements.

Amb aquest objectiu, l’equip de govern està preparant una campanya informativa que busca conscienciar als ciutadans sobre la importància de recollir les deixalles d’aquests animals de companyia, la neteja de la qual genera un gran cost per a les arques municipals.

El projecte es dividirà en dues fases. Un primer període merament informatiu on es reforçarà la vigilància, tant en el nucli urbà com en les àrees residencials, per a avisar de la pràctica indeguda que duen a terme aquests residents, advertir sobre la imminent posada en marxa de mesures coercitives per part del cos policial, a més de dur a terme un repartiment de bosses per a facilitar les tasques de recollida.

Finalitzat aquest període, s’iniciarà una segona fase on els agents multaran als usuaris que abandonen les deposicions dels cans dins del terme municipal, amb sancions econòmiques que s’elevaran fins als 3.000 euros.

El regidor de Policia, Pedro Pérez Casas, ha lamentat que “encara hui hi haja alguns veïns que amb aquestes pràctiques generen problemes de neteja i higiene a Sant Antoni de Benaixeve” i ha recordat que “aquest no és només un problema visual, també és una qüestió de salut pública, on el principal grup de risc són els xiquets, per la qual cosa en aquest sentit i una vegada duta a terme una gran campanya de sensibilització, serem implacables amb la gent que tanque l’orella amb aquest tema”.

“No recollir els excrements canins és una greu actitud incívica, similar a altres actes vandàlics com abandonar els residus, o pintar grafitis”, ha advertit l’edil.

Cura de la via pública

En la mateixa línia s’ha mostrat l’alcaldessa de la localitat, Eva María Tejedor Marí, la qual ha subratllat que “la neteja i la cura de la via pública és una prioritat per a aquest equip de govern”. En aquest sentit, la responsable ha recordat que en els últims mesos “l’executiu ha posat en marxa la millora de zones verdes, de la il·luminació en alguns punts de la localitat i ha agilitzat un 70% el servei de resolució d’incidències a través de la línia verda ”.

Així mateix, l’alcaldessa ha mostrat la seua esperança en què “després de la primera fase informativa d’aquest pla no s’haja de multar a ningú i tothom comprenga els deures que suposa tindre un animal de companyia”, al mateix temps que ha lamentat “el fracàs de les campanyes dutes a terme per l’anterior executiu, limitades a gastar diners de les arques públiques per a col·locar banderoles i opis, i que no van tindre cap impacte sobre el comportament cívic en el municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà