La Banda Primitiva de Llíria inaugura l’exposició ‘Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta’

La mostra es podrà visitar fins el 29 de desembre

La Banda Primitiva posa en valor el seu valor patrimonial amb l’exposició ‘Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta’, que va obrir les seues portes per donar a conèixer la riquesa de la sala de concerts del Clarín, recordar el seu procés de construcció i destacar la figura del seu arquitecte, el reconegut Joaquín Rieta.

La inauguració de l’exposició va córrer a càrrec del president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses; acompanyat pel conseller d’Hisenda, Vicent Soler; l’alcalde de Llíria, Manolo Civera; i un bon nombre de personalitats musicals i polítiques, així com moltes de les persones que han sigut responsables del projecte.

A més de la inauguració de l’exposició, es va produir l’estrena del documental ‘Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta’, que va comptar amb testimonis que van relatar com va ser la construcció de la sala i la seua evolució fins a l’actualitat.

L’exposició romandrà oberta fins al 29 de desembre els divendres, de 18 a 20hores; dissabte, de 12 a 13.30 hores i de 18 a 20 hores; i diumenge, de 18 a 20 hores.

Què podem trobar a l’exposició?

La mostra es dividix en diverses seccions temàtiques. En primer lloc, es fa un breu repàs a la història de la banda, amb un recorregut històric per alguns dels guardons més importants, com el del primer Certamen de València de l’any 1888 o el de l’Exposició Universal de Barcelona, 1929.

La part central de l’exposició, se centra en les diferents seus que ha tingut la Banda Primitiva de Llíria i com va ser el mètode de construcció del teatre, dissenyat per l’arquitecte Joaquín Rieta. Es poden consultar els plànols originals, així com descobrir altres curiositats del recinte. A més, en esta part, també s’ha realitzat un estudi acústic del teatre, gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de València.

Per últim, l’exposició se centra en conèixer el treball de l’arquitecte Joaquin Rieta, que ha dissenyat a Llíria altres edificis com les Casetes Noves o el col·legi Francisco Llopis.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.