‘La Mare Que Va’, un centre formatiu en hostaleria i turisme per a alumnes amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

La Diputació ha presentat en Fitur el futur espai en La Marina

L’acte institucional de la Diputació de València en Fitur, amb motiu del Dia de la Província, ha comptat amb la presentació del centre formatiu ‘La Mare Que Va’, un espai d’inclusió soci-laboral que se situarà en La Marina i que impartirà hostaleria i turisme per a alumnat amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual.

La creació d’este centre impulsat per la Fundació Asindown al costat de la Diputació, l’Ajuntament de València, la Generalitat, La Marina i la Federació d’Hostaleria, ha protagonitzat l’acte desenvolupat en la Plaça Central del pavelló 7 d’Ifema.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i el responsable de València Turisme, Jordi Mayor, han participat al costat de la Fundació Asindown en la presentació d’un d’eixos projectes que produïxen “una extraordinària satisfacció, perquè inclou una consciència social que es traduirà no sols en la inserció soci-laboral de persones amb grans capacitats que hem de posar en valor, sinó també a oferir una nova visió de la discapacitat a la societat en general”, en paraules de Gaspar.

Jordi Mayor, ha explicat que “els principals beneficiaris del programa seran persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual, que participaran en les accions formatives, però també les empreses i institucions que a més d’exercir la seua responsabilitat social i inclusiva podran crear sinergies a través dels diversos esdeveniments que podran organitzar-se en La Marina”.

Normalitzar la discapacitat

La coordinadora del projecte, Roberta Lazzari, ha avançat que ‘La Mare Que Va’ serà un centre enfocat a “normalitzar la discapacitat” que oferirà “formació de qualitat en hostaleria i turisme”, però també un “espai de dinamització empresarial, cultural i social mitjançant la celebració d’eixos esdeveniments en els quals podran participar els alumnes posant en pràctica les habilitats que van aprenent”. La utilització de productes de proximitat i de temporada servirà a més per a posar en valor la gastronomia valenciana.

La corporació provincial s’ha implicat en ‘La Mare Que Va’ amb una aportació de 100.000 euros i la intenció de continuar col·laborant en el creixement d’un projecte que, segons Lazzari, “és un somni d’anys que es farà real”, al mateix temps que ha animat a associacions, empreses i a la societat en general a “sumar-se a esta bogeria”.

En l’acte principal de València Turisme a Fitur han estat presents el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la presidenta de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Restaurants Federats, Nuria Sanz, en representació de la Federació d’Hostaleria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà