L’elianer David Sánchez guanya el primer premi amb la falla Exposició

L’artista amb taller a Vilamarxant es corona en la Secció Especial

La falla d’Exposició-Misser Mascó ha sigut triada com la millor de quantes participen en la Secció Especial en les Falles de 2023 i debuta en el grup de les comissions guardonades amb el premi més important, en alçar-se amb ell per primera vegada en tota la seua història.

Pegada a l’estadi de Mestalla, ‘Kromátika’ és obra de l’artista de l’Eliana David Sánchez Llongo amb taller al polígon de Vilamarxant, i en la seua elaboració s’han invertit 160.000 euros, uns 100.000 menys que en la gran favorita, la de Convent de Jerusalem, que ha quedat en tercer lloc, i uns 10.000 menys que la segona, la de la Plaça del Pilar.

El monument recorre al color per a simbolitzar una immensa allau cromàtica de muses i déus i configurar una enorme figura mitològica. Però és només l’argument per a, en la base, criticar de quins colors es queden alguns segons en quines situacions, des de Putin (en un roig infernal al costat del dimoni) a les víctimes de la crisi (negre), la premsa (groga) o la faràndula (rosa).

El màxim guardó en l’apartat d’Enginy i Gracia -dins de la Secció Especial- ha sigut per a Cuba-Literat Azorín, per davant de Regne de València-Duc de Calàbria i Sueca-Literat Azorín.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà