Orxateria l’Antiga, de l’Antiga de Campanar és el ninot indultat

ninot indultat 2024

És tercer indult consecutiu d’aquesta comissió

Una escena d’un avi i la seua neta en l’orxateria l’Antiga, realitzada per Josué Beitia per a la falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, coneguda popularment com a l’Antiga de Campanar, se salvarà de les flames del foc el 19 de març, ja que el públic l’ha triat com ninot indultat de les Falles de 2024

Es tracta del tercer indult consecutiu d’aquesta comissió, que ja en 2022 i 2023 va obtindre l’indult a una obra realitzada per Carlos Carsí, i en aquesta ocasió ha aconseguit 26.822 vots del públic en l’Exposició del Ninot 2024, que aquest divendres tanca les seues portes.

El ninot ‘Orxateria l’Antiga’ forma part del monument ‘Canvi climàtic’, falla d’aquesta comissió del sector Campanar que, amb un cost de 170.000 euros, representa “les dues estacions de l’any: estiu i hivern” ja que la tardor i la primavera s’han quedat sense espai propi.

El ninot indultat reprodueix a un avi i la seua neta amb un gosset asseguts a una taula prenent *fartons i croissants amb xocolate en una orxateria que representa la de Santa Catalina, amb ceràmica valenciana de fons.

L’Antiga de Campanar també va obtindre el ninot indultat en 1993 amb Alberto Rajadell; i en 2022 i 2023 amb ‘Fantàstika indumentària’ i ‘La pirotècnia’, ‘tots dos ‘de Carlos *’Carsí.

El ninot de Beitia passarà a formar part del Museu Faller, l’únic museu del món que elegeix les seues peces per votació popular.

En segona posició ha quedat el ninot de la comissió Exposició-Misser Mascó de l’artsita de l’Eliana David Sánchez Llongo, i en tercer lloc Cuba-Literat Azorín, de Vicente Martínez Aparici.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà