València reuneix a 3.200 músics i més de 40 bandes en el Certamen Internacional

certamen de bandas

València acollirà del 13 al 21 de juliol el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2024, que reunirà a al voltant de 3.200 músics i més de 40 bandes en una 138 edició en la qual es preveu una afluència de públic de prop de 15.000 persones.

Així ho ha assegurat l’alcaldessa de València, María José Catalá, durant la presentació del Certamen, que ha qualificat de “referent musical a nivell mundial” i ha assegurat que serà “excepcional”, segons ha informat l’Ajuntament.

Catalá ha destacat “l’esforç i la il·lusió” amb la qual es duu a terme aquest festival tant per part de l’organització com per part de les societats musicals inscrites.

Ha assenyalat que enguany han destinat 600.000 euros, “la qual cosa suposa el doble de la quantitat dedicada en 2023” i han incrementat un 45% la dotació econòmica destinada als premis i incentius per participar.

Així mateix, ha indicat que per a aquesta edició han aconseguit comptar amb la participació de més de 40 bandes, “21 en concurs, quatre convidades i 17 en actuacions prèvies, amb 3.175 músics i una previsió de públic assistent de prop de 15.000 persones”.

Catalá ha mostrat la seua satisfacció perquè enguany, per primera vegada en la història À Punt retransmetrà tot el certamen i de manera íntegra en la seua programació televisiva tota la secció d’honor.

Ha agraït a totes les entitats la seua “participació, compromís i col·laboració” en el certamen i especialment la implicació de la Generalitat que “suposarà una gran millora igual que el suport de la Diputació”.

A més, ha ressaltat el cartell “especial, nou i preciós”, amb el qual s’han unit “dos elements emblemàtics de la ciutat com són la música i l’art floral valencià”, amb motiu de la Capitalitat Verda, i també les nombroses activitats que es realitzaran al voltant del certamen “que el converteix no sols en un concurs sinó en una gran festa de la música de vent”.

Ha afirmat que està cita “serà, a més, una plataforma per a reconéixer a aquelles persones que s’han destacat per impulsar la música de vent i el nostre propi certamen” i ha anunciat que enguany les persones reconegudes són dos valencians: “el prestigiós director i compositor Salvador Chulià Hernández i a títol pòstum el periodista Octavio Hernández *Bolín”.

L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente *Barrera; el director general de Cultura, Sergio *Arlandis; el regidor de Cultura, José Luis Moreno; el director general del *Institut *Valencià de Cultura, Álvaro López-*Jamar; i el director Palau de la Música, Vicente *Llimerà, entre altres.

Capital mundial de la música

Segons l’alcaldessa, la ciutat se serà durant la setmana de celebració del festival “la capital mundial de la música de vent. Ningú pot igualar, ni per remei, el que ocorrerà ací”.

“Històricament, el major talent de la música de vent està a València i eixa excel·lència s’ha aconseguit gràcies a aquest certamen, que ha espentat a la millora constant i ha sigut el catalitzador d’un ecosistema musical únic en el món”, ha agregat.

La 136 edició del CIBM “Ciutat de València” 2024 se celebrarà en diversos llocs emblemàtics de la ciutat i en el Palau de la Música, on torna de nou el concurs després de cinc anys d’absència per reforma de les sales.

De les 42 bandes que participaren en el certamen, 39 són europees, 34 de la Comunitat Valenciana i cinc de la resta de l’estat, així com tres internacionals.

Respecte a les 21 agrupacions que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor, 15 són de la Comunitat Valenciana, dues de Galícia, una de la comunitat autònoma de Madrid i una de Castella-la Manxa. A més, en el Certamen concursarà la banda simfònica de Colòmbia i una banda de Portugal.

Com a convidades mentre delibera el jurat en les diverses seccions actuaran quatre societats, tres valencianes i una dels Estats Units.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà