Igualtat efectiva entre homes i dones en l’Ajuntament de Vilamarxant

pla igualtat vilamarxantEl primer Pla d’Igualtat Municipal comença a funcionar

L’Ajuntament de Vilamarxant va presentar el passat 19 d’octubre el seu primer Pla d’Igualtat Municipal, una iniciativa que es va aprovar sense cap vot en contra en el Ple Municipal el passat mes de maig. El pla ha sigut elaborat per una Comissió d’Igualtat, formada per quatre representants de les formacions polítiques i quatre treballadors i treballadores de l’Ajuntament.  A més, s’ha comptat amb l’empresa Equality Momemtum, consultora especialitzada en polítiques públiques d’igualtat, gràcies a una subvenció de la Diputació de València per a tal finalitat.

L’objectiu del pla és aconseguir una igualtat real i efectiva entre els homes i dones que treballen en l’Ajuntament de Vilamarxant, suprimint pràctiques que generen qualsevol tipus de desigualtat en relació al sexe. Té una durada de quatre anys i es divideix en 8 eixos d’actuació: recursos humans, conciliació, salut laboral, assetjament sexual, comunicació, béns i serveis, transversalitat i violència de gènere.

Abans de la presentació del pla, els treballadors i treballadores municipals han rebut sessions formatives en matèria d’igualtat. Durant el primer any de funcionament s’hauran de completar més accions formatives i elaborar diferents documents, com ara un protocol d’assetjament laboral o un catàleg de mesures de conciliació.

El regidor de Polítiques d’Igualtat, Voro Golfe, afirma que “l’aplicació d’estos plans ve marcada per llei i des de l’Ajuntament exemplifiquem el nostre compromís amb la plantilla per intentar que hi haja igualtat entre els dos sexes”. Golfe també ha afegit que ara s’han d’aplicar els continguts del pla perquè el treball “es reflectisca en la realitat del dia a dia de l’Ajuntament”. Per la seua part, l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, ha agraït el treball de la Comissió d’Igualtat i la implicació de tots els treballadors i treballadores per la seua col·laboració.

El text del Pla d’Igualtat es pot consultar ací.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà