Més seguretat als camps de Vilamarxant

consell agrari

Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran els controls per a reduir els robatoris als camps

El Consell Agrari de Vilamarxant es va reunir el passat 19 d’octubre amb una destacable presència del sector agrari local. També va estar present l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; el regidor d’Agricultura, Eliseo Sanz; el cap de la Policia Local, J. M. Peña, i un representat de la Guàrdia Civil.

L’objectiu principal era debatre sobre les mesures de seguretat en l’actual campanya citrícola. Sobre el tema, es plantejaren diverses propostes per a incrementar la seguretat als magatzems i camps de la localitat. Els membres de les forces de seguretat apuntaren al seguiment de vehicles sospitosos i la seua immobilització en cas necessari, així com també a inspeccions regulars als magatzems de compra de cítrics de la localitat, per tal que no es puguen comercialitzar productes dels quals no es conega la seua procedència.

Els assistents a la reunió van remarcar que esta campanya es presenta complicada, ja que el preu de la taronja és més alt que altres anys. Per això, el regidor d’Agricultura, Eliseo Sanz, va demanar la màxima col·laboració perquè “entre totes i tots posem tots els entrebancs possibles als lladres i limitar al màxim el seu marge d’actuació”.

L’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, també va afirmar que “l’Ajuntament i les forces de seguretat estem del costat dels agricultors, però necessitem de la vostra màxima col·laboració”. “Comptem amb 70 quilòmetres de terme municipal i la seua vigilància permanent resulta complicada”, va declarar. Al respecte, alguns dels assistents van reclamar més mesures de protecció però, com tal i com varen informar els representants municipals, en alguns casos es tracta d’iniciatives que no depenen de l’administració local, sinó que estan regulades per la justícia autonòmica o nacional. El primer edil destacava “la importància de denunciar qualsevol delicte per tindre les dades més aproximades possibles a la realitat del nostre camp i, també, perquè estes denúncies siguen una mesura de pressió real sobre les persones que furten de manera reiterada”.

En la reunió també es va tractar la proposta d’una nova ordenança sobre apicultura, l’aprovació de la qual està prevista per al pròxim ple de novembre, i que regularà “el registre, requisits, permisos de propietat i es marcaran zones d’influència per evitar que s’instal·len noves ‘colmenes’ que perjudiquen l’activitat agrícola”, segons el regidor d’Agricultura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà