Per la conscienciació contra la violència de gènere

vilamarxant genere

Vilamarxant celebrarà diverses activitats del 19 al 26 de novembre

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que tindrà lloc el proper 25 de novembre, l’Ajuntament de Vilamarxant ha preparat una programació que pretén conscienciar contra esta lacra social i treballar per una societat en igualtat.

La primera cita serà el diumenge 19 de novembre a les 18:30 hores en la Casa de la Cultura, amb una taller participatiu i un espectacle de dansa contemporània que vol “sensibilitzar a les persones cap a un camí de convivència i d’igualtat”, segons Abel Martí, el ballarí coreògraf encarregat de l’activitat.

El divendres 24 de novembre se celebrarà a les 10:45 hores la concentració mensual contra la violència de gènere, esta volta al IES Les Rodanes. Els alumnes del centre presentaran els seus missatges de repulsa a qualsevol tipus de violència contra les dones. Per la vesprada, la Casa de la Cultura acollirà l’acte de lliurament dels premis del concurs literari “Carta a una persona maltractadora” i del concurs de cartells. La Unió Artística Musical de Vilamarxant tancarà la vesprada amb la seua música. Per la nit, els joves de Vilamarxant celebraran el seu sopar mensual contra la violència de gènere en la Casa de la Joventut.

Els actes es tancaran el diumenge 26 de novembre, amb la representació teatral “Pasos lleugers” de CRIT Companyia de Teatre, a les 18:30 hores en la Casa de la Cultura. L’obra fa una lectura dramatitzada a partir de situacions reals de violència masclista.

El regidor de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilamarxant, Voro Golfe, ha agraït la implicació “de diferents col·lectius i institucions per tal de traslladar un missatge unànime de condemna contra la violència de gènere”. “Més enllà dels actes d’este més en què es visibilitza este greu problema social, la nostra tasca és la d’intentar que els missatges no siguen efímers i que es mantinguen vius en la consciència de totes i de tots per esborrar de la societat qualsevol costum masclista o episodi violent, i caminar cap a la llibertat i el respecte humà”, ha afegit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà