La Pobla de Vallbona aposta per la participació ciutadana i la transparència

La partida de pressupostos participatius passa de 132.000 a 200.000 euros en 2018

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona (Compromís, PSPV, CUPo i EUPV) ha incrementat la partida dedicada als pressupostos participatius en els comptes del proper any. Si en 2017 es van consignar 132.000 euros, per a l’any 2018 està prevista una inversió de 200.000 euros. Així, esta partida, que rep el lema “Decideix tu, construïm la Pobla”, ha augmentat en un 66%. Seran els veïns i veïnes els que decidisquen en quins projectes invertir eixe pressupost.

El regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, ha explicat que l’increment es deu a “la bona acollida que va tenir aquesta iniciativa en la seua primera edició” en la qual “es va assignar una quantitat econòmica perquè foren els veïns els qui presentaren les seues propostes”. “Es van aprovar 7 obres i en aquests moments estem en fase de finalització de les obres votades majoritàriament pel poble”, ha explicat Descalzo.

A més de l’increment pressupostari, es van a augmentar els tallers de propostes, com a primera iniciativa encaminada a crear un futur Pla Director de Participació Ciutadana que tindrà com a objectiu conèixer les necessitats i reivindicacions de les associacions del poble.

Javier Descalzo també ha destacat els avanços de l’equip de govern en matèria de transparència.  “L’actual equip de govern ha prioritzat tot allò que contribuïsca a afavorir un Govern Obert real i accessible, a través de llits que té a la seua disposició: bé presencialment, acudint a l’Ajuntament de la localitat, o bé en línia a través de la web municipal de Transparència”, ha explicat. “Per a nosaltres és important que la ciutadania tinga un accés real a dades interessants sobre la gestió municipal: pressupostos, evolució del deute, sous públics, contractacions amb l’administració municipal… tot açò està a la disposició dels habitants de la Pobla de Vallbona”, ha afegit. A més ha explicat que molt prompte serà possible presenciar els plens en directe a través d’internet.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà