Dansa contra el masclisme en Vilamarxant

crit vilamarxant 2

El ballarí i coreògraf Abel Martí va oferir un taller de dansa i l’espectacle “El crit d’Eva” en la Casa de la Cultura

Amb motiu de les celebracions del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, Vilamarxant va acollir el passat dissabte 18 de novembre un taller de dansa contemporània i un espectacle titulat “El crit d’Eva”, de la mà del ballarí i coreògraf Abel Martí. L’objectiu va ser expressar, a través d’este art, valors com la igualtat, la convivència i la lluita contra les injustícies socials, i en concret contra la repressió cap a les dones al llarg de la història. Els actes van estar organitzats per la Comissió “Vilamarxant pels Drets Humans” i per l’Ajuntament de Vilamarxant.

Així, la jornada va començar amb un taller de dansa en el què els participants, de variades edats, van aprendre diversos estils i ritmes, així com tècniques d’improvisació. “També hem treballat la coordinació i la consciencia corporal, a més d’harmonitzar l’estat anímic mitjançant la diversió i la concentració, fomentant un pensament positiu d’integració i de convivència”, va explicar Abel Martí.

Per la vesprada, la Casa de la Cultura de Vilamarxant va ser l’escenari de la representació “El crit d’Eva”, a càrrec de l’Escola Coppelia de Castelló. L’obra expressava la repressió patida per les dones al llarg de la història a causa dels costums masclistes i de submissió davant dels homes. L’espectacle, que va comptar amb música en directe, finalitzava amb un crit a favor de la llibertat i contra les injustícies viscudes per les dones al llarg dels segles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà