Vilamarxant clama altra vegada contra la violència masclista

Un moment de la lectura del manifest a Vilamarxant.
Un moment de la lectura del manifest a Vilamarxant per part de Núria, policia local.

La policia local ha llançat un missatge d’ajuda i suport a les víctimes

En el que portem de 2017, i a tan sols tres dies per acabar l’any, han sigut 48 les dones que han mort víctimes d’esta xacra social. I com cada últim dijous de mes, la ciutadania de Vilamarxant s’ha unit per mostrar el seu rebuig i la seua més enèrgica condemna a esta injustificable violència per raons de gènere. Estos últims dies de l’exercici han sigut especialment tràgics, amb tres dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles, l’últim cas este mateix matí a Guadalajara. I és per aixó que el manifest llegit este migdia per l’agent de la Policia Local de Vilamarxant, Núria, en representació de tot el cos de seguretat, ha cobrat un ressó especial.

En l’escrit, s’ha volgut destacar la importància de “l’educació, la prevenció, l’atenció a les víctimes i el rebuig social com les principals vies que contribueixen a la deslegitimació de conductes que persegueixen la submissió de les dones, produint fins i tot la seua mort”. Per això, s’ha fet especial relleu en la necessitat de que tota la ciutadania s’implique per donar solució a este greu problema social. A més, els lectors del manifest han recordat que “també des de la Policia Local del nostre municipi es lluita contra la violència de gènere, prestant un servei especialitzat de suport, ajuda i acompanyament a totes les dones que així ho necessiten”.

A l'acte ha assistit nombrós públic del veïnat.
A l’acte ha assistit nombrós públic del veïnat.

Algunes mesures recollides en el Pacte d’Estat i que afecten a l’àmbit policial tambén han sigut recordats. Compromisos com augmentar el nombre d’agents assignats a la seua protecció; continuar les tasques de formació; adequar les instal·lacions policials on s’ofereix assistència a les dones maltractades per preservar la seua intimitat; millorar la coordinació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat; i crear equips multidisciplinars perquè cap víctima se senta desprotegida.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà