Vilamarxant celebra el Dia Mundial contra el Càncer amb un missatge de suport a malats i familiars

La Junta Local de l’AECC va demanar el compromís de les administracions per invertir esforços i diners per combatre la malaltia

La Junta Local contra el Càncer de Vilamarxant va commemorar, el passat dissabte, el Dia Mundial contra el Càncer i ho van fer amb el lema d’enguany: “Nosaltres podem, jo puc”. Un missatge per a tots els individus i col·lectius per pensar, comprometre’s i actuar per reduir l’impacte d’esta malaltia.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on va detallar que l‘acte va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilamarxant i de tots els veïns, veïnes i representants municipals que van voler fer les seues aportacions per ajudar a la investigació i a trobar solucions esperançadores per la seua cura.

Durant el matí, membres de la Junta, amb la seua presidenta, Rosa Martínez, van estar repartint fullets informatius a la població per conscienciar sobre els efectes de la malaltia i alguns dels factors de risc més importants, com el tabac, l’alcohol, la contaminació, l’obesitat o el sedentarisme. Com a mostra d’agraïment, la Junta va repartir xocolate i dolç a les persones que s’apropaven a l’estand i llaços rosa com a símbol de que la lluita contra el càncer és cosa de totes i de tots.

A les 12.00 hores, Rosa Martínez i Elvira Lerma, en representació de tota la Junta, van llegir un manifest on l’entitat va declarar el seu “suport incondicional a les persones afectades pel càncer, els seus familiars i les associacions de pacients; així com el seu reconeixement als professionals sanitaris que investiguen per curar i millorar la qualitat de vida de les persones afectades”.

També van recordar que “a la Comunitat Valenciana es diagnostiquen, cada any, més de 25.000 casos nous de càncer, i s’estima que un de cada tres homes i una de cada quatre dones patiran algun tipus de càncer abans dels 75 anys”.

Per això, la Junta Local contra el Càncer de Vilamarxant “demana a les administracions que tenen competències en matèria de sanitat que continuen dedicant esforços i diners a la lluita contra el càncer i que este objectiu siga un front comú de totes les administracions i formacions polítiques”.

Un objectiu que no s’aconseguirà, com destacava el manifest, “sense el treball i la implicació de tota la societat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà