Vilamarxant inaugura “Les plantes del nostre poble”, una mostra de la flora singular del Parc Natural del Túria

Un recorregut per les joies botàniques

El Centre de visitants del Parc Natural del Túria, popularment conegut com la Casa de Fusta, va acollir aquest dissabte la inauguració de l’exposició “Les plantes del nostre poble”, una mostra organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilamarxant i pel Parc Natural del Túria que explica de forma didàctica, amb panells informatius i fotografies, la flora i els ecosistemes propis de Vilamarxant i dels seus espais naturals.

A la inauguració van assistir el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada; el diputat a les Corts Valencianes i veí de Vilamarxant, Juan Ponce; el director del parc, Antonio Ballester; el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilamarxant, Eliseo Sanz; el regidor de Medi Ambient, Manolo Bernad; i Ciro Ferrer i Salvador Bonet, representants del Partit Popular de Vilamarxant i de Vilamarxant Junts Podrem.

Així ho ha indicat el consistori local a un comunicat on ha detallat que la informació de l’exposició s’estructura a través de 50 fotografies i de cinc panells explicatius i visuals dels ecosistemes de Vilamarxant, com ara les espècies que hi ha a les zones rocoses de “les Rodanes”, el matoll o la flora pròpia de ribera. Una riquesa botànica que fa de Vilamarxant un espai únic.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic va anunciar que “des de la Conselleria s’han fet els tràmits oportuns perquè este espai tinga el pes específic que mereix, ja que és l’únic parc natural de la Comunitat Valenciana que rep més d’un milió de visites a l’any”. També va donar l’enhorabona als responsables de la mostra per “la important tasca divulgativa que s’aconseguirà amb ella”.

Per la seua banda, Manolo Bernad va destacar que “l’objectiu de l’Ajuntament de Vilamarxant amb esta exposició és doble: per una banda posar la informació botànica que hi ha als nostres paratges a l’abast de totes i de tots, siguen o no entesos en esta matèria; i per una altra, continuar impulsant l’espai de la Casa de Fusta com a un centre d’interpretació, amb contingut vinculat a la natura”.

Després de les explicacions pertinents, les i els assistents van visitar la mostra. L’acte finalitzava amb una ‘picaeta’ i moments de debat i xarrada, tant entre els experts com entre aquells que sentien curiositat per conéixer més a fons perquè Vilamarxant és un dels pulmons verds del Camp de Túria i de la Comunitat Valenciana.

L’exposició “Les plantes del nostre poble” pot visitar-se fins al 27 de maig, de dilluns a diumenge, de 9.00 a 13.30 hores al Centre de Visitants del Parc Natural del Túria

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà