Comença la neteja del tram del Túria entre el Pont de la Barca i el de Fusta

rio vilamarxant

Es cobrirà tota l’àrea amb lona durant dos anys

El Parc Natural del Túria i la Conselleria de Medi Natural i Avaluació Ambiental, a través de l’empresa Tragsa, ha començat les labors de neteja i eliminació de la canya invasora, ‘arundo donax’ en el tram del riu Túria entre el Pont de la Barca i el Pont de Fusta, situats en el terme municipal de Vilamarxant. D’esta manera, la ciutadania podrà disfrutar en plenitud dels seus passejos i activitats esportives en la ruta per als vianants entre el Camí Vell de Llíria, que eix des del molí, i la senda paral·lela a la CV-50.

Quan concloguen els treballs de neteja, es cobrirà tota l’àrea amb lona durant els pròxims dos anys per a eliminar el rizoma, que és l’òrgan perenne de la canya i el responsable de la producció de nous talls, per a evitar que torne a aparéixer la canya invasora que està provocant grans problemes en les riberes dels rius.

L’objectiu d’esta intervenció és eliminar, en primera instància, la canya invasora per a, després, restaurar la vegetació tradicional del riu Túria i convertir tota eixa zona en un lloc d’esplai on la ciutadania puga disfrutar del medi natural.

Xavier Jorge, alcalde de Vilamarxant, ha explicat que l’objectiu de l’Ajuntament és “crear una zona d’oci on es puga caminar o passejar amb tranquil·litat o, fins i tot, banyar-se en les aigües del riu”.

A més, el primer edil s’ha mostrat ambiciós amb els projectes que s’estan perfilant per a disfrutar de la ribera del riu: “Ja estem treballant amb la Confederació Hidrogràfica en la creació d’una ruta per als vianants més llarga que permeta anar pel Barranc de Teulada fins al riu i, des d’allí, arribar al Pont de Barca o simplement passejar fins al rehabilitat Pont de Ferro”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà