Desactiven el Pla d’Emergències per l’explosió de la pirotècnia a Vilamarxant

FOTO: INFOTÚRIA

Els dos treballadors ferits estan hospitalizats en La Fe

El Centre de Coordinació d’Emergències ha informat que a les 17.33 hores ha desactivat el Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana Situació 1, posat en marxa després de l’explosió registrada en les instal·lacions de Pirotècnia del Mediterrani, en Vilfamarxant, que ha causat dos ferits per cremades greus.

L’explosió s’ha produït sobre les 8.50 hores en una caseta on es preparava un castell de focs artificials i ha afectat una altra caseta pròxima, i a conseqüència de la deflagració dos treballadors de 58 i 61 anys han resultat ferits, el primer amb cremades en el 75% del seu cos i el segon en el 30%, segons fonts sanitàries i de la Guàrdia Civil.

Tots dos han sigut atesos i estabilitzats en el lloc dels fets, i el primer evacuat en helicòpter a la Fe, on han quedat tots dos ingressats.

L’alcalde de la localitat, Héctor Troyano, ha explicat que l’explosió s’ha produït en una de les casetes aïllades on es fabriquen els productes pirotècnics, i els enderrocs de la mateixa han quedat escampats per la zona, la qual cosa dona compte de la virulència de l’esclat, que s’ha sentit en el nucli urbà de Vilamarxant, a uns 5 quilòmetres.

La resta de treballadors de l’empresa, uns trenta, es troben bé i únicament han patit algunes esgarrapades pels rebles, ha agregat l’alcalde.

A més de diverses dotacions del Consorci Provincial de Bombers, que han sufocat un xicotet incendi després de l’explosió, en la zona també treballen especialistes del grup d’Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil per a determinar les causes d’aquest succés.

La Conselleria d’Economia també ha desplaçat al lloc dels fets a una inspectora d’Indústria, ha informat la Generalitat.

Creu Roja ha mobilitzat a personal amb experiència en atenció psicosocial per a acompanyar als treballadors de l’empresa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà