Vilamarxant presenta el model de gestió de l’Alberg Bassa Barreta en Fitur

vilamarxant fitur

Interpreta Natura és l’encarregada de gestionar l’alberg

Aquest divendres, en la tercera jornada de la 44a edició de la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid per a reunir professionals del món del turisme i altres àmbits implicats en aquest sector, Vilamarxant ha volgut presentar al públic un dels espais més especials amb els quals compta el municipi i el model de gestió d’aquest: l’Alberg Bassa Barreta.

Situat en ple Paratge Natural Municipal de Les Rodanes, aquest alberg s’ha convertit en els últims anys en un espai de referència del turisme rural gràcies a l’obstinació de l’ajuntament per posar el valor i protegir la riquesa mediambiental del municipi i el seu patrimoni natural, i per fer-lo, a més, “a través d’aquesta aposta pel turisme sostenible, un turisme que ens permeta enfortir la identitat del nostre municipi, al mateix temps que impulsem el creixement i eln desenvolupament local de Vilamarxant”, així ho explica Héctor Troyano, alcalde de Vilamarxant.

La gestió de l’alberg, que correspon a l’ajuntament de Vilamarxant, es realitza a través de la col·laboració públic-privada, en aquest cas de la mà d’Interpreta Natura, una organització sense ànim de lucre dedicada a la conservació del patrimoni natural i cultural. Aquesta col·laboració permet que siga més senzill crear aliances per a desenvolupar projectes de diferent naturalesa.

Aquest model de gestió que presenta Interpreta Natura aposta per la transparència, la flexibilitat i l’adaptabilitat; treballant des de la innovació i la creativitat per a promoure la participació ciutadana i el voluntariat de diferent tipus.

Tot això dona com a resultat a l’Alberg Bassa Barreta tal com ho coneixem: un punt de trobada la gestió de la qual es basa en tres pilars fonamentals: la dinamització en matèria de turisme sostenible, la dinamització agroecològica i el desenvolupament de projectes de conservació de patrimoni natural.

La gestió de l’alberg passa per la constant coordinació entre el consistori i la regidoria de Medi Ambient i Parcs Naturals. Mentre l’ajuntament es fa càrrec del manteniment de l’espai, Interpreta Natura gestiona l’atenció a la ciutadania, les activitats d’educació ambiental i les labors de consergeria.

“Aquest alberg és la carta de presentació perfecta per a mostrar la nostra aposta per la cura del meravellós entorn en el qual vivim, així com el nostre compromís amb la conservació del patrimoni natural que fa de Vilamarxant un municipi tan únic”, explica Julio Zarzo, regidor de Medi Ambient, Parcs Naturals i Desenvolupament Rural, entre altres àrees.

Per a concloure aquesta presentació, l’alcalde del municipi no va dubtar a convidar al públic a visitar Vilamarxant i l’Alberg Bassa Barreta per a així poder “submergir-se en l’autenticitat de la nostra terra i descobrir la bellesa que alberga cada racó del nostre municipi”, va finalitzar Troyano.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà