Bétera inicia la restauració de la campana major de la Puríssima

campana Bétera
Galeria 6 Fotos
campana Bétera

La Colla de Campaners posa en marxa la campanya ‘Apadrina un trosset de la Campana’

La campana major de la Torre-Campanar de l’església de la Puríssima de Bétera, que alberga les campanes: Santíssim Crist de la Protecció, Crist Rei, Sant Vicent, Santa María, San Josep i el campanil, ha sigut despenjada i baixada per a la seua restauració.

Els tècnics especialistes en la restauració han dedicat dos dies a aquest minuciós treball. Primer amb les labors pròpies per a despenjar la campana i després amb les tasques de baixada de la mateixa des del Campanar, per a les quals s’ha necessitat una grua.

La campana major, que té el nom del Santíssim Crist de la Protecció, té un pes total de 725 quilos i data de 1998. Amb l’inici d’aquesta segona fase de restauració, es retornarà a la campana major el seu color original i recuperarà el seu jou de fusta, igual que es va fer en el 2022 amb les campanes germanes: Sant Vicent, Santa María i el campanil que van ser restaurats en una primera fase.

Segons han anunciat des de la Colla de Campaners de Bétera, durant el procés de restauració de la campana els tocs canviaran i seran les campanes de Crist Rei, Sant Vicent i San Josep les que delectaran el municipi amb el seu toc.

La Colla de Campaners també ha posat en marxa la campanya ‘Apadrina un trosset de la Campana’ a fi de recaptar fons per a la seua restauració.

L’alcaldessa Elia Verdevío, al costat de membres de l’equip de govern han estat present durant tot el procés.

Tal com ha indicat l’alcaldessa durant la seua visita “és fonamental conservar i mantindre el nostre patrimoni. A Bétera comptem amb una Colla de Campaners que treballa pel patrimoni sonor de Bétera i que ens delecta en cada festivitat amb el toc manual de les campanes, declarat per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat des de 2022”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà