La Diputació destina 14.500 euros a millorar l’accessibilitat del Club de Convivència

La reforma de l’edifici municipal de Vilamarxant compta ja amb tots els informes favorables i es durà a terme en les pròximes setmanes

La Diputació de València ha concedit una subvenció de 14.544,19 euros a l’Ajuntament de Vilamarxant per a dur a terme les obres de remodelació del Club de Convivència per a millorar l’accessibilitat de l’edifici de dues altures la planta baixa de les quals compta amb un saló multiusos, un xicotet bar i despatxos, i en la planta superior, diverses sales que fan la vegada de llocs de reunió i seu d’activitats per a públics reduïts.

Les instal·lacions són utilitzades al llarg de tot l’any per les diverses associacions del municipi, per a organitzar esdeveniments de gran aforament, tals com a xarrades, festivals o sopars. Alguns col·lectius, tenen a més un espai assignat de forma permanent, com l’Associació de Jubilats i Pensionistes, l’Associació Espanyola Contra el Càncer o Amamanta.

Malgrat que les instal·lacions no són molt antigues, l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, assegura que s’han detectat algunes deficiències en matèria d’accessibilitat tant en les condícies com en les portes interiors de l’immoble. “El problema principal en tots dos casos és que les mesures no estan adaptades a la normativa vigent, per la qual cosa és necessari reconfigurar les condícies i eixamplar els buits de les portes per a permetre l’accés sense problemes a tot tipus de persones”, ha explicat el primer edil.

L’alcalde està convençut que l’ajuda de la Diputació bastarà per a escometre la reforma necessària, que compta ja amb tots els informes favorables i que es durà a terme en les pròximes setmanes.

L’actuació de Vilamarxant és una de les 17 obres que han obtingut finançament especial de la Diputació de València per a dur a terme obres en d’altres centres socials. En total, la corporació ha destinat 490.000 euros per a millorar les instal·lacions de residències, centres de dia, llars del jubilat i altres dependències que serveixen com a lloc de trobada i socialització.

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat que “aquestes millores en més d’una quinzena de municipis serveixen per a resoldre reivindicacions en alguns casos històriques, i totes tenen en comú que van en benefici de col•lectius de persones majors, amb algun tipus de dependència o socialment desfavorides”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà