Bétera se suma al 25N amb activitats contra la violència de gènere

cartell betera

Amb motiu del 25N, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, l’Ajuntament de Bétera ha organitzat diversos actes amb el propòsit de mantindre unes polítiques municipals actives en matèria de sensibilització i conscienciació enfront de la violència de gènere.

Les activitats arrancaran el 21 de novembre amb l’obra WAKE UP WOMAN, que es podrà veure a la Casa de la Cultura a les 12 hores.

El dimecres 24 de novembre a les 19 hores en el Centre Artístic Musical de Bétera sonarà en un concert homenatge a les víctimes de violència de gènere.

L’acte institucional tindrà lloc el 25 de novembre amb la lectura del manifest en Casa Nebot a les 17:30 hores i la manifestació “Bétera contra la Violència de Gènere”.

Al seu torn, també, s’entregaran els premis dels Concursos de Microrelats contra la Violència de Gènere en els quals han participat més d’una vintena obres.

A més l’edifici de Casa Nebot s’il·luminarà de color morat durant tota la setmana del 22 al 28 de novembre en commemoració d’aquest dia.

Activitats Associacions de Dones

Les quatre associacions de dones de Bétera, Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, Associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera, Associació Cultural de Dones Amanecer i Associació Pro Casa de la Dóna de Bétera, també han treballat en l’organització d’actes reivindicatius, preparant una activitat per cada associació.

El dimarts 22 de novembre, l’associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera organitzarà la xarra col·loqui “L’Esclavitud de les Dones” a les 17 hores en el Saló de Plens del Castell.

L’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius ha organitzat per al dimecres 23 un cinefórum en el Saló de Plens del Castell que començarà a les 18 hores amb la projecció de la pel·lícula ‘Te doy mis ojos’ de Iciar Bollaín.

El divendres 26 a les 17 hores en el Saló de Plens del Castell tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Una sessió organitzada per l’Associació Cultural de Dones Amanecer.

A continuació, l’associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19 hores en el Saló de Plens del Castell.

L’àrea de Dona i Igualtat organitza en els centres educatius activitats com les Clownferencies “Qui bé et vol, et farà riure” dirigides a l’alumnat de 3r ESO i de 1r d’FP Bàsica de l’IES Els Alfàbegues i repartirà calcomanies amb el missatge “Respecta” una manera diferent que els més joves de Bétera a través d’aquests tatuatges temporals entenguen i es consciencien d’aquest greu problema.

També se’ls farà arribar als centres educatius i a les farmàcies, la cartelleria de la campanya del 25N, així com material que pretén donar suport a les activitats coeducatives que realitzen conjuntament amb l’àrea de Dona i Igualtat. i a les farmàcies

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà