Olocau celebrarà el 21, 22 i 23 de gener la Festa de Sant Antoni

Foguera Olocau

Esta Festa està declarada d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019

Els pròxims 21, 22 i 23 de gener, Olocau viurà una festa plena d’emoció per a tots els veïns i veïnes i que s’han convertit en un destacat atractiu turístic per als visitants procedents de localitats limítrofes. La Festa de Sant Antoni Abat, de gran arrelament en el nostre municipi i declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, tornarà a celebrar-se després de l’aturada de 2021 a causa de la pandèmia de COVID-19, amb actes adaptats a l’actual situació epidemiològica.


Uns actes que arrancaran el divendres 21 amb la inauguració de l’exposició de fotografia “Cristóbal Mazcuñán: la mirada” en la Llar dels Jubilats i Jubilades i que continuaran eixa mateixa nit amb el muntatge de la Foguera en honor a Sant Antoni en la Plaça Major i el volteig de campanes.


En el matí del dissabte 22, es realitzarà una activitat pensada per als més xicotets amb el concurs de dibuix infantil de la Foguera organitzat per la Biblioteca Municipal. Ja a la vesprada, tindrà lloc la Solemne Processó en honor al Sant, que precedirà l’acte més espectacular de la festa amb l’encesa de la Foguera. Un esdeveniment que es durà a terme en una emotiva atmosfera amb el volteig de campanes i els focs artificials de Ricardo Caballer.


L’última jornada començarà amb la “Baixada de rotllos” des de la Casa de La Senyoria fins a l’Església i que comptarà amb la col·laboració de la Banda de l’Agrupació Musical La Melodia. Després d’això, s’oficiarà la Solemne Missa en honor a Sant Antoni Abat i es realitzarà la benedicció dels rotllos. Els actes acabaran amb la tradicional benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos d’anís, tot això amenitzat per la Banda de l’Agrupació Musical La Melodia.


Després d’aquest cap de setmana d’activitats, la foguera es mantindrà encesa durant els dies següents perquè veïns i visitants puguen gaudir d’ella i aprofitar el seu foc per a realitzar les típiques ‘torraes’ de carn i embotit.


Durant els actes, se seguiran en tot moment les mesures establides per les autoritats sanitàries (mascareta obligatòria i distància de seguretat). Uns actes que es realitzaran sempre que la situació pandèmica ho permeta i no es modifique la normativa actual.


Per al nostre Alcalde, Antonio Ropero, la Festa de Sant Antoni Abat “representa les nostres arrels, les nostres tradicions, de les quals ens sentim profundament orgullosos”. “Per això, hem volgut oferir un programa en el qual els actes i les celebracions estiguen presents respectant en tot moment les mesures sanitàries i de prevenció i garantint la seguretat de tots”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà