Ja coneixem el disseny del nou cartel de la Iberfesta d’Olocau

Cartell Iberfesta Olocau 2024

L’esdeveniment se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de juny

La Iberfesta 2024, que tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juny, ja té la seua imatge oficial. El seu dissenyador és el conservador del Museu de Prehistòria de València Ángel Sánchez, qui repeteix respecte a l’any passat i n’ha sigut igualment l’encarregat en anteriors ocasions.

Per a esta edició, l’autor ha utilitzat elements molt rellevants de la iconografia de la ceràmica edetana dels segles III i II a. C. i, en particular, de la del jaciment del Puntal dels Llops. Es tracta de figures pintades, geomètriques, vegetals i, també, de representacions figurades, com per exemple la del guerrer Nauiba, entorn del qual gira la festa. La gamma de colors triada s’inspira en els ocres usats en la decoració d’estes peces. Cal assenyalar que les ceràmiques en les quals es basa l’obra es poden trobar en l’exposició de la Casa de la Senyoria i en el Museu de Prehistòria de València.

Així doncs, es pretén expressar la vinculació directa entre la festivitat i les seues recreacions, que parteixen d’una construcció narrativa literària, i el coneixement científic arqueològic que l’inspira.

D’altra banda, la distribució del text, similar a les peces del Scrabble, ens fa pensar que la Iberfesta d’Olocau és, fonamentalment, una festa lúdica en la qual els jocs i els tallers són una part molt important.

Amb tot, l’objectiu del cartell és unir els tres aspectes fonamentals de l’esdeveniment: les recreacions del passat, els jocs i tallers, i les visites al patrimoni arqueològic local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà