El guitarrista Carlos Gonzalbez obri al Castell el Ribajazz

cartel ribarroja

El Ribajazz Festival arriba a la seua cinquena edició els dies 21, 22 i 23 de juliol amb la participació d’artistes valencians, nacionals i internacionals.

Els amants d’aquest gènere musical tindran oportunitat de viure i escoltar en primera persona la música en directe d’artistes de la talla de Carlos Gonzálbez Trio featuring Perico Sambeat, Jorge Riera trio Gypsy featuring Chema Peñalver i Ricardo Belda Quintet, que tancarà el festival.

El Ribajazz Festival arrancarà aquest dijous 21 de juliol amb la música de Carlos Gonzalbez, pioner del moviment jazzístic valencià i nacional, considerat el millor guitarrista espanyol dels últims temps, al costat de Perico Sambeat, vaixell almirall del jazz del nostre país i reconegut internacionalment com a figura de primer nivell ‘’gran instrumentista’’, uneixen les seues forces en una formació en la qual bolquen tota la seua maduresa, experiència i bon fer. Els acompanyaran Vicent Espí a la bateria i Miquel Álvarez al contrabaix.

El divendres 22, Jorge Riera, guitarrista amb una àmplia trajectòria en el terreny musical i una àmplia formació ens traslladarà al París dels anys 30. Partint de temes clàssics tractats des d’una perspectiva personal i moderna, portarem al públic a un viatge musical embriagador pel gypsy jazz, una música original francesa que va nàixer de la mà del virtuós gitano Django Reinhardt. En aquesta posada en escena comptarà amb la col·laboració de Chema Peñalver, clarinetista castellonenca amb una àmplia formació, sobretot en el món del jazz on és una reconeguda figura a nivell nacional gràcies als seus extensos treballs discogràfics. El guitarra Noah Young i el contrabaix César Cortés, completaran el cartell.

Tancarà el festival la nit del dissabte 23, Ricardo Belda Quintet, amb “Roung Midnight”, un altre dels nostres representants del Jazz a Espanya, que presenta una proposta de quintet, en el qual combina el talent dels joves músics emergents amb músics de trajectòria ja reconeguda. En aquesta ocasió el valencià presentarà un repertori de temes originals i arranjaments propis d’alguns standards del repertori jazzístic. Li acompanyaren Clara Joan Soler, saxo tenor, la veu d’Arantxa Domínguez, Lluite Agular al contrabaix i Pepi Taveira, a la bateria.

Els concerts es realitzaran a les 22.30 hores al Castell de Riba-roja.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà