El ballet de José Huertas torna a actuar a Riba-roja amb ‘Don Quijote’

cartel quijote

Mentre el Ballet Flamenc de José Huertas, es preparen per a estrenar el seu nou espectacle “TEBDEMIR, LA ULTIMA TRAICION. VISIGODA.”, el públic de Riba-roja tindrà l’oportunitat de tornar a gaudir de ‘Don Quijote, delirio frente a la razón’ el dissabte 15 d’octubre​​ a les 19.30 hores a l’Auditori. ​

L’espectacle ‘Don Quijote, delirio frente a la razón’ torna de nou a casa de la mà del prestigiós ballarí i coreògraf, director de la companyia resident de Riba-roja “Mediterrani”, José Huertas. Sota la direcció artística d’Hortes i Marta Fernández, aquest genuïna adaptació de “El Quijote” ha estat recorrent Espanya i ha actuat en destins internacionals.

Madrid, Mallorca, Albacete, València, Cuenca, Huelva, Càceres, Zamora, Ciudad Real, Fuentealbilla, Lucena i Baza, són les ciutats on han pogut gaudir de l’espectacle a més de viatjar fins a Turquia i actuar en el Istanbul’s Cemal Reşit Rey (CRR).

L’espectacle conjuga la dansa, el folklore i el flamenc com a llenguatge per a transportar a l’espectador pel món oníric del gentilhome cavaller. Com explica l’artista, aquesta versió parteix d’un pensament sobre la figura del Quixot que, en la història, ha quedat com un home solitari sumit en les seues bogeries. “Però pot ser que el personatge creat per Cervantes, no fora més boig que qualsevol de nosaltres”, matisa l’artista.

La música recull parts del Quixot creat pel músic austríac Ludwing Minkus, destacat compositor de música per a ballet que, gràcies a aquesta composició, va ser nomenat compositor oficial del Ballet Imperial rus.

També destaquen en la partitura creacions del músic del ballet Nacional d’Espanya, Diego Losada. Una guitarra espanyola és l’encarregada d’anar enllaçant la composició clàssica i les cançons per a aquest espectacle quixotesc.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà