La baixada de troncs i l’olla inicien aquest cap de setmana per Sant Blai

Benaguasil es disposa a viure en els pròxims dies les festes dedicades al patró Sant Blai, protector de les malalties de gola.

Els actes començaran el diumenge, dia 29 de gener, amb la baixada de troncs, arrossegats per cavalls, des de la plaça del Cementeri fins a la Plaça Major, lloc on es muntarà la foguera en honor al Patró, i l’olla de Sant Blas.

Els actes continuaran el dijous 2 de febrer, amb la celebració de la missa de la Candelaria a les 19.30 hores. Posteriorment es procedirà a l’encesa de la foguera i es realitzaran balls regionals en la Plaça Major, mentre els clavaris reparteixen cacaus i mistela als assistents.

El divendres 3 de febrer, dia de Sant Blai, 21 salves anunciaran la festivitat del Patró. A les 19 hores tindrà lloc la solemne Eucaristia i posteriorment la imatge del Sant, acompanyada pels veïns de la localitat, clavaris, confraries i autoritats locals processionarà per l’itinerari de costum.

A l’arribada de la processó a l’Església es procedirà al repartiment de les ‘blaietas’ beneïdes en besar la relíquia del Sant i al sorteig d’una imatge del Sant.

Els actes finalitzaran el dissabte 4 de febrer amb inflables per a tots els xiquets en la Plaça, xocolate i ‘discomóvil’ a càrrec de DJ Jose Romero.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà