L’Eliana aculla la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria

L’Ajuntament de l’Eliana, juntament amb la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria – Escola Valenciana, ha presentat la XXXIV Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria 2023, que tindrà lloc el pròxim 6 d’abril a la Plaça Europa, sota el lema ‘Recuperem el verd amb Carme Miquel’. Una cita participativa que comptarà amb la presència de centres educatius de la comarca i més de quaranta entitats.

Enguany les Trobades reten homenatge a la mestra, feminista, escriptora i defensora de la llengua, Carme Miquel i volen ser una crida a l’acció per la protecció del planeta, amenaçat per una emergència climàtica amb unes conseqüències que ja patim i que ens urgeixen a actuar.

Amb aquesta premissa arrancaran a l’Eliana el dissabte 29 amb el lliurament del Premi Sambori, a les 18.30 hores, a l’Auditori.

Continuaran dimecres 3 i dijous 4 amb la Trobada Musical, a partir de les 10 hores, a l’Auditori amb la participació dels centres públics de la localitat, així com de Llíria, Bétera, Olocau-Gàtova, la Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Riba-roja de Túria.

Dimecres 5, el Cinefòrum dels clàssics que se celebra a les 18 hores a la sala Pep Torrent, modificarà la seua programació per a projectar ‘Gràcies per la propina’, l’obra de Ferran Torrent adaptada al cinema al 1997.

La Biblioteca acollirà durant tota la setmana l’exposició ‘Carme Miquel: una mestra del País’, comissariada per Carmen Agulló, a més del taller de mems per a públic a partir de 12 anys el divendres 5 a les 17.30 hores.

Les persones interessades a participar han d’inscriure’s en prestecsbiblioteca@leliana.es.

Les celebracions centrals tindran lloc dissabte entre les 17 i les 23 hores. La programació arrancarà amb una cercavila amenitzada per agrupacions musicals des de l’aparcament de Les Neus i continuarà, ja en la plaça d’Europa amb la benvinguda i amb l’arrancada de mig centenar de tallers escolars, activitats d’entitats participants i actuacions d’agrupacions corals.

El Diluvi, autor de la cançó oficial de les Trobades 2023 ‘Terra que no oblida’, actuarà a les 20 hores. Després del sopar de germanor, la jornada acabarà amb els correfocs de la Penya El Coet Bufat a les 22.30 hores.

Per a tancar aquesta edició, Pep Gimeno ‘Botifarra’ presentarà el seu nou disc i espectacle «Ja veu l’aïre», programat el diumenge 7, a les 19 hores, a l’Auditori.

Les entrades per al concert es poden adquirir ja a Elientrada.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà