Llíria presenta l’Agenda Municipal per la Igualtat de Gènere

La publicació reflexiona enguany sobre les masculinitats igualitàries

L’alcalde Joanma Miguel i la regidora d’Igualtat, Reme Tordera, han presentat hui l’Agenda Municipal per la Igualtat de Gènere de Llíria 2024. La publicació, que edita l’Ajuntament, porta enguany per lema “*Quin tipus d’home vol ser?”, en un exercici de reflexió i sensibilització sobre les masculinitats igualitàries.

L’almanac dedica les seues pàgines a una acció recollida dins del segon Pla Municipal d’Igualtat de Llíria (2021-2024), amb recomanacions per a crear aliances entre homes i dones. A més, s’engloba en el marc del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones (2022-2025), que pretén, entre els seus objectius, conscienciar al personal municipal sobre la importància de la implicació en la construcció d’una igualtat real i efectiva.

La regidora Reme Tordera ha explicat que l’agenda “oferix material divulgatiu que convida a reflexionar sobre el paper dels homes en la societat, o les implicacions que tenen en les nostres vides les masculinitats tradicionals, hegemòniques i tòxiques, per a proposar nous conceptes que puguen ser més igualitaris”. A més, “posa èmfasi a involucrar als homes en la lluita feminista i crear aliances amb les dones en este sentit”, ha afegit.

Joanma Miguel ha assenyalat que desde l’Ajuntament de Llíria “continuem treballant per estos canvis, amb diferents iniciatives, per a aconseguir una societat més justa, democràtica i igualitària, en la qual no es tolere cap actitud masclista o discriminatòria per raó de sexe”.

L’Agenda Municipal per la Igualtat de Gènere 2024 es distribuirà entre el personal del Consistori edetà, les associacions de dones de la localitat, els centres educatius i altres organismes públics.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà