Cinema d’Estiu de l’Eliana: 26 pel·lícules del 26 de juny al 3 de setembre

L’Eliana es disposa a iniciar el seu cicle de projeccions a la Terrassa del Cinema d’Estiu aquest dilluns dia 26. Són ja 48 els anys en què, en arribar l’època estival, el municipi dedica les seves nits al sa i constructiu costum de veure bon cinema a la fresca. Com ha dit l’alcalde, Salva Torrent, en la presentació de la programació, “el cinema d’estiu també és una manera de fer poble”, referint-se al vessant social d’aquesta activitat que va més enllà de consumir un producte cultural com és el cinema.

L’estiu de 2023 ens portarà a la pantalla gran un total de 26 pel·lícules de les quals es duran a terme, si el temps ho permet, un total de 59 sessions entre el 26 de juny i el 3 de setembre, incloent-hi l’habitual parèntesi de les Festes Majors entre el 7 i el 17 de juliol. A més, la programació preveu la projecció d’un total de 15 curtmetratges repartits en 35 d’aquestes 59 funcions, per al que la Regidoria de Cultura ha comptat amb la col·laboració de l’associació L’Eliana Cinema.

Com és habitual, les pel·lícules es divideixen en tres categories. Una de cinema d’autor, amb un total de 12 films; una altra de comèdia, amb 5 pel·lícules; i la de cinema familiar, normalment en cap de setmana, amb 9. Totes són pel·lícules estrenades en la temporada 2022-2023 excepte la que es projectarà el 18 de juliol, “Toro Salvaje” de Martin Scorsese i protagonitzada per Robert de Niro, que data de 1980. De les 26 pel·lícules, 8 estan encara sense estrenar a les sales cinematogràfiques.

L’agradable entorn de la Terrassa d’Estiu convida a l’espectador a gaudir d’un ampli ventall de pel·lícules que, fins i tot sent algunes d’elles molt comercials, han passat un filtre de qualitat, encara que sobre gustos no hi hagi res escrit. El preu de les entrades no ha sofert cap increment respecte a anys anteriors, 3,5 euros la general i 2,5 la reduïda, un al·licient més per a acudir al cinema en les nits de l’estiu elianer. Les entrades estaran a la venda en www.elientrada.es i una hora abans de la projecció en taquilla.

Salva Torrent, acabat de reelegir alcalde de l’Eliana, ha destacat en l’acte de presentació, en companyia de la regidora Eva Santafé, Pedro Uris que ha confeccionat un any més la programació i representants de L’Eliana Cinema, la petjada que el Cinema d’Estiu, que en un parell d’anys complirà mig segle de vida, ha deixat sobre la ciutadania i el desenvolupament de les persones que habiten el municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà