El Festival de Música de Cambra de la Calderona torna a Serra del 10 al 17 de juliol

La localitat de Serra se prepara per a viure intensament el tercer Festival de Música de Cambra de la Calderona del 10 al 17 de juliol. Un festival que convertirà el municipi, enclavat al cor del parc natural de la Serra Calderona, en la capital de la música de cambra per uns dies. El certamen reuneix les millors figures del panorama musical de cambra baix la direcció artística de Salvador Bolón.

La música de cambra inundarà places i els principals monuments per convertir-se en escenari dels quatre grans concerts i un didàctic que volen celebrar la vida, buscant la diversió, el divertiment, gaundint de la música, dels entorns i del patrimoni monumental de Serra.

Baix el tema un divertiment sonor, el certamen presenta un repertori que aborda el barroc més clàssic i pur, de la mà de compositors com Bach, Vivaldi, Claudio Monteverdi o Haydn. D’altra banda, els repertoris moderns i ple de colors amb compositors com Francis Poulenc o Jean Françaix i sense deixar de banda el jazz, enguany de la mà de Reinier Elizarde, El Negrón que presentarà música de diferents cultures a ritme de jazz fusió llatí la nit del 15 de juliol als peus de la torre de Senyor.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “volem que el festival siga un referent de la música de cambra. Un festival que també vol fer valdre el nostre ric patrimoni monumental i natural. Els concerts busquen també donar a conéixer la nostra història i les nostres singularitats.” Per la seua banda, el regidor de promoció cultural, Borja Martínez destaca que “els concerts presenten una gran varietat i estils sense deixar de costat l’essència educativa.”

Un vessant educatiu que està present en cada concert i que contribueix al fet que els integrants de les dues bandes de música del municipi participen en l’organització del festival i puguen acudir a les classes magistrals programades pels intèrprets dels concerts. A més a més, les classes de música de cambra faran que els músics locals siguen els protagonistes del concert didàctic Pere i el Llop que s’oferirà per al públic familiar.

Salvador Bolón, director artistic del festival, manifesta que “el festival de cambra de la Calderona és únic, tant per la qualitat dels interprets, els programes i l’entorn únic de la Calderona”. El violoncel solista de l’orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts, ha reunit figures de la talla d’Olatz Ruiz de Gordejuela, nova Solista dels segons violins de la London Symphony Orchestra en trial, i membre de la Gewandhaus Orchester de Leipzig. Artistes com el flautí, Paco Varoch, emblema musical valencià i membre de la Mahler Chamber Orchestra, el fagot Carlos Tarancón, catedràtic del conservatori superior de música d’Aragó, o d’Andrés Otín, oboé solista de l’òpera d’Hamburg. També col·laboraran músics de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana com Rafal Jezierski, Júlia Hu i Carles Civera. I altres artistes com Almudena Arribas i Gustavo Lapresta o Juan Gomollón.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà