Torna a Riba-roja “del Túria al plat”

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria celebra un any més les populars Jornades Gastronòmiques ‘Del Túria al plat’, un esdeveniment que ret homenatge a la rica herència culinària mediterrània del municipi gràcies al bon fer i a la professionalitat dels seus restaurants. Aquestes jornades es duran a terme de l’1 al 17 de setembre i prometen delectar els paladars més exigents.

La gastronomia de Riba-roja, arrelada en l’essència de la dieta mediterrània, destaca per la seua autenticitat i qualitat incomparables. Des dels sabors tradicionals fins a les creacions modernes, la cuina local s’erigeix sobre els fonaments de l’originalitat, la riquesa i l’excel·lència culinària. Les Jornades Gastronòmiques tenen com a objectiu primordial rescatar i ressaltar les tradicions gastronòmiques ancestrals que caracteritzen al municipi, posant al servei del client rics plats elaborats amb una excel·lent matèria primera.

Enguany, la XII edició de les Jornades Gastronòmiques comptarà amb la participació de tres reconeguts restaurants locals: La Muralleta, La Vaca Gastrotapas i el Racó de Carolina. Cadascun d’aquests establiments oferirà menús especials que inclouen entrants, plats principals i postres, tot això pel preu de 30 €. És important destacar que 2€ de cada menú servit es destinaran a una associació local amb finalitats solidaris triada pels propis restauradors que participen en la jornada.

L’esdeveniment està patrocinat per les prestigioses gastromarques ‘Del Tros al Plat’ i ‘L’exquisit Mediterrani’, símbols de qualitat i autenticitat a la regió. A més, les jornades seran coordinades pel xef Joan Clement, un expert en la fusió de tradició i creativitat en la cuina.

Les Jornades Gastronòmiques de Riba-roja de Túria s’emmarquen en el treball de promoció culinària que el consistori, a través de la Tourist Info de Riba-roja, duu a terme al llarg de l’any en el marc del projecte GastroRiba, que inclou altres esdeveniments destacats com el Certamen d’Arròs de les Riberes del Túria, València Cuina Oberta, els cursos de cuina impartits pel Xef Joan Clement o el popular ‘Menú Visigot’, entre altres accions.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha destacat la qualitat de la gastronomia local, ‘la bona cuina sempre és un reclam tant per al visitant com per al veí i veïna del nostre municipi, que vulga degustar plats excel·lents, amb un toc d’originalitat i qualitat excepcional. En aquest sentit, continuem apostant per promocionar i divulgar la riquesa culinària de Riba-roja de Túria, com a essència de la nostra terra’. Raga ha agraït als participants la seua ‘disposició i implicació en una iniciativa així, que a més de contribuir a la promoció dels seus comerços.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà