L’exposició ‘La esfera del agua’ arriba a Llíria del 4 al 22 de desembre

Que els cometes són bàsicament boles de neu bruta o que solament el 3% de l’aigua de la Terra és dolça, són alguns de les dades que oferirà l’exposició ‘La esfera del agua’, la nova proposta del projecte de divulgació CiudadCiencia per a Llíria. Produïda pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i Aqualogy, la mostra podrà visitar-se del 4 al 22 de desembre al centre Multiusos, en horari de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores, excepte festius.

‘La esfera del agua’introdueix al visitant en el món de l’aigua, des de les seues propietats químiques fins al seu paper en la història i la civilització humana i està dividida en dos grans blocs. El primer, Aigua i Naturalesa, segueix el curs del cicle hidrològic, la seua relació amb el clima i els ecosistemes. En el segon, Aigua i Societat, l’exposició s’endinsa en la influència de l’ésser humà en el cicle natural de l’aigua, la seua contaminació, i les solucions per a l’accés a l’aigua potable, sense oblidar la relació de l’aigua amb la història, la salut i la tecnologia.

Els continguts, elaborats per investigadors del CSIC que treballen en la cerca de respostes i solucions en l’àmbit de l’aigua, estan dirigits a tots els públics, prestant especial atenció als joves estudiants de Secundària. La mostra es complementa amb unes unitats didàctiques per a alumnat d’ESO i Batxillerat. Adaptades als diferents nivells educatius, estan dirigides fonamentalment al professorat i inclouen preguntes que requereixen la cerca de respostes en els panells expositius i en internet, però també conviden a la reflexió i conscienciació sobre l’aigua com un bé comú i recurs bàsic.

Per a les persones que la visiten, l’exposició compta també amb audioguies que es podran utilitzar durant el seu recorregut i que amplien la informació reflectida en els panells.

Igualment, ofereix una col·lecció de fitxes didàctiques que plantegen senzills experiments amb l’aigua per a fer-los a casa. Mitjançant pràctiques senzilles, permeten comprovar les característiques peculiars de l’aigua i les seues propietats: la solubilitat, la tensió superficial, la calor específica, la densitat en els diferents estats, etc. Tant les unitats didàctiques com les fitxes d’experiments es troben disponibles de manera gratuïta en www.esferadelagua.es.

Esta exposició forma part del projecte de divulgació Ciudad Ciencia, posat en marxa pel CSIC en col·laboració amb 58 ajuntaments de tota Espanya, per a acostar a la ciutadania l’actualitat científica i tecnològica.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà