50 joves de Benaguasil participaran en el projecte europeu BRIDGE2030

benaguasil

Aquesta iniciativa es desenvoluparà en el 2022 coincidint amb l’Any Europeu de la Joventut

Uns 50 joves d’entre 13 i 18 anys de Benaguasil es beneficiaran del projecte cofinançat per la Unió Europea BRIDGE2030, en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+. La iniciativa, liderada per l’Ajuntament de Benaguasil, pretén acostar l’Agenda 2030 a la joventut i implicar els joves en la vida política del municipi.


Per a això, mitjançant aquest projecte es dotarà a la joventut d’habilitats i eines perquè debaten i proposen el futur que volen per al seu municipi juntament amb experts i prenedors de decisions a nivell local, regional, nacional i europeu. Així mateix, l’objectiu és crear un Consell de la Joventut o una altra organització juvenil que, amb el suport de l’ajuntament, lidere i promoga activitats juvenils en el municipi i defense els drets i objectius dels més joves.
Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Fundació Finnova, entitat sense ànim de lucre especialitzada en assumptes europeus que aposta per la integració dels joves en l’àmbit empresarial, així com en el foment de la seua formació professional.


Activitats del projecte

Les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+ promouen, impulsen i faciliten la participació dels joves en la vida democràtica d’Europa a nivell local, regional, nacional i europeu. Per a això, aquest projecte comptarà amb tres activitats que es desenvoluparan entre gener i juliol 2022.


La primera activitat, “Formant-nos en l’Agenda 2030 i els ODS”, es durà a terme en el Santuari de la Verge de Montiel el cap de setmana del 12 i 13 de febrer, i tindrà com a objectiu introduir i aprofundir tant en l’Agenda 2030 com en els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS).


La jornada es dividirà en dues parts, una primera d’instrucció bàsica i general a tota la joventut i una segona on es dividirà als participants en grups i se’ls assignarà un ODS concret. Així, cada grup treballarà en l’elaboració d’una proposta local que ajude i fomente la consecució d’aqueix ODS en el seu municipi. Tot això es durà a terme a través de dinàmiques que formen i fomenten el debat i l’elaboració de propostes. A més, es realitzaran xarrades i taules redones amb experts en les quals a més de rebre formació podran resoldre dubtes o proposar qüestions.


L’1 d’abril se celebrarà la sessió “Defensant mostres proposades”, amb l’objectiu de recopilar tota la informació sobre la qual cada grup ha treballat per a ultimar la proposta que presentaran en el ple. Durant aquesta jornada, també es fomentarà la col·laboració i cooperació amb altres grups promovent un intercanvi d’idees que resulte beneficiós per a tots. A més, els joves estaran acompanyats per prenedors de decisions i experts.


Finalment, el 4 de juny tindrà lloc l’activitat “La joventut a ple”, que consistirà en la realització d’un simulacre de Ple real de l’Ajuntament en la qual es presentaran les propostes de més impacte i més viables. Tot això es realitzarà amb la presència de prenedors de decisions de l’Ajuntament de Benaguasil.


Any Europeu de la Joventut


El projecte es realitzarà en 2022, coincidint amb l’Any Europeu de la Joventut. Durant els pròxims 12 mesos, la Comissió Europea coordinarà amb les altres institucions europees i els estats membres una sèrie d’activitats encaminades a oferir als joves oportunitats per a adquirir coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional i per a enfortir el seu compromís cívic per a donar forma al futur d’Europa. En aquest sentit, destinarà 8 milions d’euros del programa Erasmus+ i del Cos Europeu de Solidaritat, i posarà a la disposició d’aquesta iniciativa altres programes i instruments perquè puguen beneficiar-se el major nombre de joves.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà